Când vom renunța de tot la restricții? Ministerul Sănătății vine cu o dată precisă. Este anunțul serii

Duminică seara, Andrei Baciu, secretarul de stat căruia prim-ministrul i-a delegat atribuţiile interimare la Ministerul Sănătăţii, a fost prezent la Antena 3. El a venit cu vești bune și a precizat că, de la 1 iunie, românii ar putea scăpa de resticții.

”(…)Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp”, a anunţat Andrei Baciu.

S-au găsit paturi suplimentare

Andrei Baciu a mai precizat la Antena 3 că este important ca toți pacienții din România să primească serviciile medicale de care au nevoie, subliniind că noul coronavirus are un impact uriaș și nu cruță pe nimeni. El a precizat că s-au făcut demersurile necesare și s-au găsit paturi suplimentare pentru ATI.

”Veşti bune ca urmare a acestor demersuri sunt că, totuşi, au fost identificate foarte repede câteva paturi suplimentare. În 2-3 zile au fost identificate şi operaţionalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate şi se caută soluţii asfel încât să fie operaţionalizate cât mai repede şi toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfăşoară vaccinarea. Practic, dau un trend care s-a stabilizat.”, a mai spus el, duminică seara.

Sursă foto: Dreamstime