Vești bune pentru acești români! Se redeschide o importantă linie de tramvai. Pe unde va circula

Stelian Bujduveanu, viceprimarul general al Capitalei, a postat pe pagina sa personală de Facebook un mesaj prin care informează că linia tramvaiului 5 va fi redeschisă. El a precizat că, inițial, tramvaiul 5 a fost înlocuit cu linia provizorie de autobuz 605.

”Redeschidem linia tramvaiului 5!
Până în toamna lui 2017, între Băneasa şi Piața Sf. Gheorghe circula tramvaiul 5, o variantă eficientă de transport pentru clădirile de birouri din zona Promenada sau cele din zona Băneasa. La vremea respectivă, linia tramvaiului 5 a fost înlocuită cu linia provizorie de autobuz 605.”, notează viceprimarul Capitalei.

Ulterior, el a precizat că linia tramvaiului 5 a dispărut după ce acestea nu mai puteau întoarce la capătul liniei din Băneasa. Din cauza dispariției acestei linii, traficul din zona Barbu Văcărescu a devenit din ce în ce mai îngreunat.

”După ce la capătul liniei din Băneasa, tramvaiele nu mai puteau întoarce și erau necesare tramvaie cu dublă comandă, odată cu începerea lucrărilor la Park&Ride Cora Pantelimon, aceste tramvaie cu dublă comandă de pe linia 5 au fost mutate pe traseul Cora Pantelimon – strada Sf. Vineri.

Măsura de compromis a dus practic la dispariția liniei 5. Traficul, mai ales în zona Barbu Văcărescu, a devenit din ce în ce mai îngreunat, iar sute de autoturisme stau zilnic parcate pe liniile de tramvai, pe banda de rulare unde în mod normal ar fi trebuit să circule autobuzul 605.”, mai spune el.

În cel mult 3 luni linia va fi redeschisă

În finalul mesajului, viceprimarul Capitalei a precizat că lucrările la Park&Ride Cora Pantelimon sunt aproape finalizate, motiv pentru care a decis că este oportun să redeschidă linia tramvaiului 5.

”Pentru a nu avea o linie moartă care să traverseze tot orașul și profitând de faptul că lucrările la Park&Ride Cora Pantelimon sunt aproape de finalizare, am decis să redeschidem linia tramvaiului 5

Vom demara lucrările de refacere și reparații pe întreg traseul și sper ca în cel mult 3 luni, tramvaiul 5 să circule din nou. În afara faptului că pornește din centrul orașului, trece printr-o zonă de birouri cu trafic foarte ridicat și ajunge aproape de o ieșire importantă din oraș, luăm în calcul odată cu redeschiderea liniei și extinderea ei în viitor, măcar până la Mall Băneasa.”, a precizat Stelian Bujduveanu.

Sursă foto: Dreamstime