Se pregătește o surpriză majoră pentru români! Ministrul Tineretului face anunțul mult așteptat

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sporturilor, a venit cu o veste așteptată de mii de români. Acesta a precizat că se lucrează la un program care prevede revenirea suporterilor în tribune. Amintim că acestă veste vine în aceeași zi în care Capitala a intrat din nou în scenariul roșu.

Programul la care se lucrează în minister este susținut de către șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și prevede ca 10% din capacitatea stadioanelor să fie umplută de suporteri. Ministrul a mai spus că nu este exclus ca acest procent să crească.

”Ne gândim la revenirea suporterilor pe stadioane. Poate va fi un procent de 10% sau poate că acest procent va fi unul mai mare. Vorbim de procent din capacitatea arenelor.

FRF are capacitatea de a organiza intrarea și ieșirea spectatorilor de pe stadioane. Deci, se poate realiza”, a spus ministrul.

Ce se întâmplă cu planul Ministerului Tineretului în contextul scenariului roșu

Eduard Novak a fost întrebat dacă planul pe care tocmai l-a anunțat mai poate fi valabil în contextul intrării Bucureștiului în scenariul roșu. Ministrul a precizat că nu vor fi probleme atâta timp cât totul va fi foarte bine organizat.

”Dacă avem totul foarte bine organizat, nu vor fi probleme.

Mai ales că avem și susținerea din partea lui Raed Arafat”, a mai spus Novak, la Digi 24.

Amintim că, în următoarea perioadă, autoritățile vor realiza planul redeschiderii stadionului, cu respectarea normelor sanitare aflate în vigoare, care, după validare, va fi transmis către UEFA.

În vara acestui an, se vor disputa patru jocuri de la Euro, trei din cadrul grupei C și una din cadrul optimilor de finală, pe Arena Națională.

Sursă foto: Inquam Photos/Alex Nicodim