Conform Ministerului Apărării Naționale, colonel medic dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare și medic primar boli infecțioase la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, va fi vaccinat marți, 5 ianuarie, începând cu ora 9.00. Valeriu Gheorghiță va face vaccinul la Centrul de vaccinare pentru COVID-19 amenajat în cadrul Ambulatoriului Integrat al SUUMC București.

De astăzi, 4 ianuarie, a început activitatea de vaccinare anti-COVID-19 în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical, astfel încât se va ajunge în la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic. Reamintim că vaccinarea se face etapizat și a început cu anumite grupuri de populație, stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. Este vorba, într-o primă fază, de personal medical, de cei aflați în grup de risc, dar și de lucrători din sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizare de apă și alimente. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că cea de-a doua etapă a vaccinării, pentru persoanele vulnerabile, cu risc să dezvolte infecții severe, ar putea începe după 15 ianuarie.

Vaccinarea împotriva COVID-19, pentru Etapa I, se extinde, începând de luni, în toate județele din țară, anunță autoritățile. Duminică a început distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare din județe. „Începând cu 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel național, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical și personalul din centrele medico-sociale”, a transmis, duminică după-amiază, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Până astăzi au fost vaccinate 13.2000 de persoane de pe teritoriul României.

Cine este coordonatorul campaniei de vaccinare?

Medicul Valeriu Gheorghiță are 38 de ani, a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș și a obținut titlul de doctor în Științe medicale în 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecțioase, coordonator fiindu-i medicul Adrian Streinu-Cercel.  Rezidențiatul a făcut Spitalul ”Matei Balș”. Din 2012 lucrează la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr Carol Davila”, mai întâi ca medic specialist Boli Infecțioase și apoi ca medic primar.