Premierul unei importante ţări europene vine să spulbere informaţiile vehiculate în ultima perioadă cu privire la vaccinul produs de AstraZeneca. Ţara la care facem referire este Polonia.

Mateusz Morawiecki infirmă că polonezii ar fi speriaţi de vaccinarea cu AstraZeneca

Astfel, premierul Mateusz Morawiecki a declarat, luni, că tot mai mulţi polonezi sunt dispuşi să se vaccineze împotriva COVID-19 cu vaccinul dezvoltat de AstraZeneca, în colaborare cu Universitatea Oxford. Precizările lui Morawiecki vin după apariţia unor informaţii că unii oameni refuză acest vaccin din cauza îngrijorărilor legate de efectele secundare, scrie agenţia Reuters.

Multe ţări europene au reluat vaccinările cu AstraZeneca, după ce au suspendat iniţial, pentru scurt timp, utilizarea acestuia. Reluarea vaccinărilor a avut loc după ce Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a precizat că este un ser sigur.

“Am luat decizia corectă atunci când nu am suspendat vaccinările cu AstraZeneca”

Polonia nu a suspendat în niciun moment vaccinările cu AstraZeneca, spunând că beneficiile acestui vaccin sunt mai mari decât potenţialele riscuri.

“În cursul dimineţii am primit un raport care arată că tot mai multe persoane sunt dispuse să se vaccineze, inclusiv cu vaccinul AstraZeneca.

Acest lucru arată că am luat decizia corectă atunci când nu am suspendat vaccinările cu AstraZeneca. Cu certitudine, tot mai mulţi oameni sunt dispuşi să se vaccineze cu acest vaccin”, a declarat premierul Mateusz Morawiecki într-o conferinţă de presă.

Valul trei a lovit şi Polonia, principalul vinovat fiind tulpina britanică de COVID

Polonia se confruntă cu o înmulţire a numărului de infectări în contextul unui al treilea val al pandemiei determinat în special de varianta britanică, mai contagioasă, a coronavirusului.

Ministrul polonez al Sănătăţii, Adam Niedzielski, a declarat luni că numărul de cazuri zilnice va continua să crească în următoarele două-trei săptămâni.

Polonia, ţară cu 38 de milioane de locuitori, a raportat 2.073.129 de cazuri de coronavirus şi 49.365 de decese.