Anunțul cel mare a fost făcut de Vitalie Cojocari, iar potrivit acestuia, informația este una complet sigură. În ceea ce privește deschiderea metroului din Drumul Taberei,  marele eveniment urmează să aibe loc fie la finalul acestei săpămâni, fie la începutul săptămânii viitoare.

„O veste bună pentru cei care nu mai credeau că prind momentul!

Metroul din Drumul Taberei se deschide circulației. Am primit informația chiar acum, am verificat-o din surse sigure și o împărtășesc cu voi.

Marele eveniment se va produce fie duminică, fie luni sau marți, săptămâna viitoare. Deci, cel târziu pe 15 septembrie veți putea călători cu metroul, iar Drumul Taberei nu va mai fi un cartier “rupt” de București”, scrie Cojocari pe facebook.

Cea mai importantă lucrare de infrastructură

Totodată, acesta a mai precizat că întreaga situația depinde doar de o semnătură, iar lucrurile neterminate vor exista doar la suprafață, neafectând astfel circulația călătorilor. În ceea ce privește investiția din Capitală, aceasta este cea mai mare lucrare de infrastructură din București din ultimii ani și va avea 10 stații.

„Totul depinde de semnarea procesului de recepție a lucrării.

Rămân de făcut anumite lucrări la suprafață, dar am primit asigurări că acestea nu vor afecta circulația și siguranța călătorilor.

Metroul din Drumul Taberei are 10 stații și este cea mai importantă lucrare de infrastructură din București din ultimii 30 de ani”, a mai scris acesta.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2). Valoarea proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei.

Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou. Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.