Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, dă vestea momentului. Potrivit acestuia, au fost înmânate primele 11 acorduri de finanţare, în valoare totală de peste 303 milioane lei, companiilor selectate pentru proiectele de investiţii pe schemele de ajutor de stat administrate de Ministerul Finanţelor.

Totodată, ministrul a subliniat faptul că valoarea totală a investițiilor se ridică la 610 milioane de lei și totodată vor genera un număr de peste 1.300 de locuri de muncă, în domeniul industriei prelucrătoare, alimentare, de sănătate, dar și de dezvoltare de software.

“Am înmânat astăzi primele 11 acorduri de finanţare, în valoare totală de peste 303 milioane lei, companiilor selectate pentru proiectele de investiţii pe schemele de ajutor de stat administrate de Ministerul Finanţelor.

Valoarea totală a investiţiilor este de 610 milioane lei. Acestea vor genera un număr de 1.338 noi locuri de muncă în domeniul industriei prelucrătoare, alimentare, a serviciilor de dezvoltare de software şi de sănătate”, a scris ministrul Finanţelor, într-o postarea pe Facebook.

Rolul schemelor de ajutor

În ceea ce privește scopul noilor scheme de ajutor, potrivit ministrului, acestea reprezintă un efort semnificativ pentru bugetul anului 2021. El a mai adăugat că se mizează pe faptul că dincolo de efectul stimulativ pe care îl au în desfăşurarea activităţii companiilor private şi crearea locurilor de muncă, există şi o contribuţie substanţială care se întoarce la bugetul statului.

Mai exact, ministrul de la Finanțe susține că prin acest mod, companiile românești vor fi încurajate și totodată, a făcut un apel la acestea să aplice pentru schemele de ajutor care vor rămâne deschise. În acest mod, stimularea investițiilor, dar și creșterea competitivității economice, va fi mai mare.

“Înmânarea acordurilor de finanţare de astăzi către companiile beneficiare reprezintă un semnal pozitiv pentru dezvoltarea economică a ţării noastre. În acest sens, încurajez în continuare companiile româneşti să aplice pentru schemele de ajutor de stat, care rămân deschise, în vederea stimulării investiţiilor şi creşterii competitivităţii economice”, a mai scris Nazare