Vești proaste pentru bucureșteni. Primăriile de sector și cea generală din București au fost amendate de Garda de Mediu din cauza calității aerului, dar și a lipsei contractelor pentru deșeuri. În ceea ce privește valoarea acestora, potrivit informaților transmise de Octavian Berceanu, comisar general la Garda de Mediu, Primăria Sectorului 1 va plăti 160.000 de lei, iar Primăria Generală, 100.000.

De menționat este faptul că, aceste amenzi vor fi plătite din banii contribuabililor.

„Primăria sectorului a luat de curând o amendă de 100.000 de lei și una de 60.000 de lei. Contractele cu salubriștii iar au fost deficitare, motiv pentru care și salubriștii care lucrează în București au luat amenzi”, a spus Octavian Berceanu, comisar general la Garda de Mediu.

De menționat este faptul că, pe lângă amenzi, un alt pachet de măsuri va intra în vigoare. Mai exact, potrivit sursei citate, Primăriile vor fi verificate din nou peste câteva luni și amendate cu sume tot mai mari până când rezolvă problema poluării.

Bucureștiul a avut cel mai grav episod de poluare

La mijlocul lunii martie, Bucureștiul s-a confruntat cu cel mai grav episod de poluare din acest an. Mai exact, se pare că depășirile înregistrate la substanțele nocive au fost și de zece ori peste norma admisă.

Octavian Berceanu, comisarul şef al Gărzii de Mediu preciza atunci că poluarea se datorează focurilor mici, dar și incendierii unor anvelope în sudul Capitalei.

„Am constatat că pe lângă focurile mici, tradiţionale, din fața curţilor, în spate erau focuri mari făcute cu anvelope. Acele focuri au generat poluarea din sudul Bucureştiului. Erau foarte mulţi oameni sub influenţa alcooluilui, foarte mulţi oameni şi asta ne-a îngreunat activitatea. Cred că au fost toleraţi până acum, activitatea asta infracţionala, a fost tolerată sub o formă sau alta”, a spus acesta.

La acel moment, bucureștenilor li s-a recomandat să nu părăsească casele, dar și țină toate geamurile închise.