Ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloş, a oferit detalii despre suma de 100.000 de euro ce va fi oferită studenţilor din România. Mai precis, este vorba despre 200 de studenţi ce vor beneficia de aceşti bani, cu condiţia să înfiinţeze start-up-uri în IT, robotică sau automatizări industriale.

Ministrul Boloş a precizat că vizaţi de acest program sunt studenţii aflaţi în anul terminal în domeniul tehnic, dar pot beneficia de fonduri şi absolvenții de facultate din alte domenii prioritare pentru creșterea economică.

Prima ediţie va fi reprezenta un program-pilot, spune ministrul Fondurilor Europene. În cazul în care rezultatele vor fi bune, a precizat acesta, programul va fi extins, a precizat acesta: la următoarea sesiune de înscriere, numărul finanţărilor acordate va fi majorat.

Sunt vizaţi şi românii din străinătate sau firmele

Nu doar tinerii din România sunt în vizorul autorităţilor. Ioan-Marcel Boloş spune că şi românii care locuiesc în străinătate ar putea beneficia de un program similar, în care vor primi 100.000 de euro pentru a-şi porni o afacere, scrie voxbiz.ro.

Statul  român vine cu veşti bune şi pentru întreprinderi. Afacerile mari vor putea primi bani pentru dezvoltarea abilităților salariaților de manipulare a echipamentelor industriale complexe, iar IMM-urile vor putea accesa fonduri pentru dezvoltarea cunoştinţelor digitale primare ale salariaţilor.

Toate aceste programe vor fi demarate în următoarele luni şi sunt parte a Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, explică ministrul Ioan-Marcel Boloş.