„Timpul tău s-a scurs”, a fost proiectat pe o clădire din zonă.

În ceea ce privește demonstraţiile, acestea s-au intensificat în ultimele săptămâni. Oamenii îl acuză pe Netanyahu că este distras de cazul de corupţie în care este implicat, acuzaţii pe care el le neagă, astfel neglijând problemele cu care se confruntă ţara, transmite Reuters, citată de agerpres.

Netanyahu, care a depus în mai jurământul pentru al cincilea mandat, a acuzat protestatarii că strivesc democraţia şi presa israeliană pentru că încurajează opoziţia.

Partidul lui, Likud, a transmis sâmbătă că protestele sunt „revolte de stânga” şi a acuzat postul de ştiri Channel 12 că „face tot ce poate pentru a încuraja demonstraţiile de extremă stângă” ale oponenţilor prim-ministrului.

„Netanyahu luptă pentru a readuce economia Israelului la normal şi pentru a transfera fonduri şi granturi cetăţenilor israelieni”, a transmis partidul într-un mesaj publicat pe contul de Twitter al prim-ministrului.

Protestele au luat amploare

Totodată, protestele s-au întins în mai multe zone ale Ierusalimului şi în ţară, israelienii adunându-se pe poduri şi pe autostrăzi, unde au fluturat steaguri şi au scandat.

În luna mai, autorităţile israeliene au ridicat, parţial, restricţiile impuse în încercarea de a preveni răspândirea noului coronavirus. Însă apariţia celui de-al doilea val de contaminări şi ulterioarele restricţii au făcut ca popularitatea lui Netanyahu să înregistreze sub 30% în sondaje.

De atunci au fost ridicate mai multe restricţii, pentru a permite firmelor să îşi reia activitatea, însă şomajul a ajuns la 21,5% şi este aşteptat ca economia să scadă cu 6% anul acesta.