Sute de mii de români au interzis. Se dau amenzi usturătoare

Vești proaste pentru românii care locuiesc în Marea Britanie. Noi restricții intră în vigoare în contextul creșterii alarmante a numărului de noi îmbolnăviri.

Mai exact, potrivit ultimelor informații, cetățenii care încearcă să părăsească Marea Britanie fără motive întemeiate vor fi amendați cu suma de 200 de lire sterline. Noua măsură intră în vigoare începând cu ziua de luni, 8 martie, și face parte dintr-o nouă serie de restricții impuse de Guvernul britanic pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

Totodată, Ministerul Transporturilor a mai anunțat la finalul săptămânii că în cazul călătoriilor în străinătate, persoanele vizate vor fi nevoite să prezinte la aeroport un document justificativ.

De menționat este faptul singurele motive acceptate pentru a călători în afara Marii Britanii sunt cele profesionale, medicale, educaţionale, voluntariatul sau funeraliile. În ceea ce privește amenzile anunțate, acestea vor fi aplicate și persoanelor care vor fi prinse că au mințit în legătură cu motivul deplasării.

Noi restricții intră în vigoare

Decizia luată vine în contextul prevenirii importării de noi cazuri de COVID-19 şi a aducerii în ţară a unor noi variante ale coronavirusului de către persoanele care pleacă în afara ţării şi apoi se întorc.

Astfel, Guvernul condus de Boris Johnson a decis interzicerea călătoriilor internaţionale neesenţiale până cel mai devreme pe 17 mai, notează Agerpres.

Totodată, pe lângă amenzile și restricțiile de circulație anunțate, Guvernul britanic a mai impus și o altă serie de reguli. Astfel, persoanele care sosesc în Marea Britanie, vor fi nevoite să intre în carantină în hoteluri special amenajate şi să facă cel puţin trei teste de COVID-19 înainte şi după sosire.

Trebuie menționat faptul că, în prezent, Marea Britanie se află printre cele mai afectate țări de pandemie din lume. Coronavirusul continuă să facă victime, iar țara a înregistrat un bilanț care depășește 4,2 milioane de infectări și 124.260 de decese.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alex Nicodim