Veste extrem de importantă pentru aceşti pensionari. Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, pregăteşte un amendament extrem de important la legea pensiilor. Chiar aceasta a oferit toate amănuntele pe o reţea de socializare.

Se schimbă legea pensiilor

Violeta Alexandru spune că vrea să depună un amendament cheie la legea pensiilor. Aceasta spune că poştaşii nu le mai aduc talonul de pensie vârstnicilor care au optat pentru plata pensiei pe card, ceea ce este o mare greşeală. Cu acel talon, pensionarii primesc gratuitate pe mijloacele de transport sau le este necesar la medicul de familie.

Fostul ministru nu va lăsa lucrurile aşa. spune că urmează să depună un amendament la legea pensiilor prin care să corecteze această greşeală. ” Am avut mai multe discuții cu pensionarii despre faptul că, primind pensia pe card, poștașii nu le mai aduc talonul de pensie.

Necesar în relație cu medicul de familie, pentru gratuitatea pe mijloacele de transport, etc. M-am și implicat când mi s-a sesizat dar nu acest lucru este relevant acum. Mi-a rămas această temă în minte, mă gândesc la soluții.

Ideea asta să stai acasă, să nu îți poți face niciun program în așteptarea poștașului este, pur și simplu, depășită. Ca și cea privind obligația de a merge tu la poștă pentru un serviciu pentru care statul plătește să îți fie livrat. Nu mai vorbesc de faptul că suntem în pandemie și ideea de a merge toți la poștă mi se pare neinspirată.

Am tot avut discuții cu pensionarii (și le mulțumesc cu această ocazie) în mediul online. Chiar acum câteva minute vorbeam cu un domn pensionar pe acest subiect. Cine crede că pensionarii nu folosesc tehnologia se înșeală. E drept că până la experiența de ministru nu avut ocazia să mă conving de acest lucru.

🆕 De exemplu, talonul de pensie (mov), pentru cei care primesc pensia pe card, s-ar putea trimite, la cerere, în format electronic. Sau vizualiza chiar din contul individual pe care orice pensionar/angajat îl poate avea în platforma CNPP. Voi depune un amendament în legea pensiilor pentru ca taloanele să se poată trimite și electronic.

Dacă ne axăm pe principiul nu se poate, atunci nu se va putea moderniza niciodată nimic. Când, de fapt, #sepoate”, a scris Violeta Alexandru pe o reţea de socializare.