Schimbare de ultim moment pentru acești elevi! Cum vor participa la cursuri?

Totodată, Sorin Cîmpeanu a cerut și organizarea de cursuri cu prezenţă fizică în toate şcolile speciale. În acestea sunt înscrişi peste 27.000 de copii cu nevoie educaţionale speciale la nivel naţional.

„Am solicitat astăzi să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiţiei care vizează înjumătăţirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roşu.

Am explicat că nu are niciun fel de logică, atâta vreme cât în aceeaşi şcoală, acelaşi palier, două clase identice, cei de clasa a patra pot veni cu efectiv complet şi cei de clasa a opta, care au de susţinut examenul naţional, trebuie să vină doar jumătate”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Cum vor reveni elevii după vacanța de Paște?

De asemenea, ministrul Educației a explicat că a doua solicitare a ministerului se referă la școlile speciale. Sorin Cîmpeanu va înainta cererea respectivă vineri.

Astfel, va solicita ca aceste şcoli să fie deschise integral cu prezenţă fizică după vacanţa de Paşte. Conform ministrului, după vacanţa de Paşte elevii vor reveni la şcoli „cel puţin după scenariile cunoscute”.

„Sunt peste 27.000 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale. Sunt elevi care, în cea mai mare parte, au nevoie de cabinete de stimulare polisenzorială, de cabinete de stimulare psihomotrică, de cabinete de logopedie, au nevoie de kinetoterapie. Dacă cineva îşi imaginează că aceşti peste 27.000 de elevi pot primi aceste elemente în online sau acasă, se înşală amarnic”, a completat Cîmpeanu.

Când se deschid școlile în România?

Anterior, Florin Cîţu a vorbit despre începerea cursurilor școlare. Acest lucru va fi decis de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, în funcție de situația epidemiologică, a spus premierul.

În ceea ce privește testarea elevilor, dacă înainte de vacanța de Paște, premierul susținea că dorește ca Ministerul Sănătății să cumpere teste non-invazive pentru elevi și a fost refuzat de ministrul de atunci, Vlad Voiculescu, de data aceasta, premierul a refuzat să se mai pronunțe.

„A fost o discuție, în acest Comitet, tangențială. Ministerul Sănătății și Ministerul Educației se uită care este situația vor vedea cum vor reveni copiii la școală. Să vedem ce concluzii au cele două ministere și apoi vom comunica”, a spus Florin Cîțu.

Sursa foto: Capital