Schimbare de proporții la conducerea CFR Călători. Compania va avea un nou director

Joi, Ministerul Transporturilor a informat că Dan Costescu nu va mai fi la conducerea CFR Călători și că va fi înlocuit de Ovidiu Vizante. Imediat după, Dan Costescu a anunțat printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook că nu va mai ocupa funcția de director al CFR Călători. El spune că s-a ivit momentul pentru o schimbare în plan profesional, motiv pentru care se desparte de un loc în care și-a ”vărsat” sufletul.

„V-am obişnuit sa împărtăşesc cu voi paşii pe care i-am gândit sau făcut in ultima perioadă.  Astăzi am decis sa fac o schimbare in plan profesional si sa mă despart de un loc în care am pus mult suflet in ultimul an, CFR Calatori. A fost o perioadă foarte intensă în care priorităţile mele au fost dezvoltarea companiei si protejarea colegilor mei. Am avut susţinerea echipelor din companie şi minister pentru  această luptă la baionetă cu pandemia şi cu problemele care apar zilnic într-o asemenea companie.   Vine însă momentul în care iţi doreşti mai mult decât poţi face în prezent şi în care o schimbare este obligatorie.”, spune acesta.

În mesajul său, el le urează colegilor succes în continuare și să poată menține cursul de dezvoltare și modernizare a companiei.

”Le doresc colegilor mei ceferişti succes in continuare şi să poată menţină cursul de dezvoltare şi modernizare a companiei, de creştere a ponderii transportului feroviar, aşa cum o fac toate companiile feroviare europene. Multa baftă CFR Călători!”, a scris Costescu pe pagina sa de Facebook, imediat după anunţul făcut de Ministerul Transporturilor.

Cine este Ovidiu Vizante și ce experiență are

Din 20 aprilie, Ovidiu Vizante îl va înlocuit pe Dan Costescu la conducerea CFR Călători. El este un profesionist cu o vastă experiență în logistică și operațiuni feroviare. Ovidiu Vizante a absolvit un master în transport și logistică la Universitatea Politehnica din București. Ulterior, el a lucrat în domeniul feroviar atât în mediul privat, cât și la stat, unde a fost manager de trafic la regionala Brașov a CFR. El s-a specializat pe managementul operațiunilor, al bugetelor și dezvoltarea de procese pentru creșterea vânzărilor.

În ceea ce privește principalele obiective pe care le are din funcția de director, acestea sunt:

  • digitalizarea procesului companiei
  • simplificarea proceselor de achiziționare a biletelor
  • extinderea serviciilor adiționale transportului de călători
  • creșterea parcului de vagoane-cușetă și de dormit
  • suplimentarea veniturilor din publicitate
  • elaborarea de pachete de călătorii pentru facilitarea transportului lucrătorilor către centre inductriale
  • revitalizarea imaginii companiei

Sursă foto: Dreamstime