Compania CFR Călători îşi anunţă clienţii că îi aşteaptă la bordul trenurilor pe care le operează cu un nou look, începând de luni, 11 ianuarie.

Este vorba despre noile uniforme pe care le vor purta angajaţii CFR Călători. Compania aduce o linie modernă pentru uniformele personalului care intră în contact cu pasagerii și care va fi îmbrăcămintea zilnică de lucru, se arată în comunicatul oficial.

Cum arată noile uniforme CFR?

Astfel, pasagerii care vor călători cu trenurile CFR Călători vor fi întâmpinați de personalul nostru, cu un nou look. Vor purta noi uniforme, în culorile bleumarin, bleu și vișiniu. Elementele vestimentare ale uniformei constau în: costum iarnă/vară pentru femei și bărbați, cămăși cu mânecă lungă/scurtă pentru femei/bărbați, pălărie femei/șapcă bărbați, eșarfă femei /cravată bărbați, haină impermeabilă cu mesadă detașabilă pentru femei/bărbați, pantofi.

Ca element de noutate, pe mânecile de la sacou sunt aplicate galoane de culoare vișinie, în raport cu funcția deținută, astfel:

  • 1 galon pentru funcțiile: conductor, conductor vagon de dormit și cușetă, vânzător bilete, informator   călători,  lucrător gestionar alimentație publică, lucrător comercial;
  • 2 galoane pentru funcțiile: șef tren, casier cf, casier cf verificator, șef tură, șef comanda personalului vagoane de dormit și restaurant;
  • 3 galoane pentru funcțiile: instructor comercial, inspector control trenuri, șef agenție de voiaj, șef stație.

Noul design al uniformelor de lucru face parte din strategia de modernizare a CFR Călători și de îmbunătățire continuă a imaginii proprii. Compania își consolidează poziția în piață și îmbunătățește permanent serviciile oferite și se preocupă permanent de condițiile de lucru ale angajaților.

Circa 4.000 de persoane vor primi noile uniforme

Aproximativ 4.000 de angajați vor beneficia de uniformă de iarnă și vară. Acest segment de angajați reprezintă personalul care intră în relație directă cu publicul călător, precum: personalul de tren (șef de tren, conductor, însoțitor de vagon de dormit), casieri, personalul de la informații, șef tură comercial, instructor stație, șef stație, etc.

„După foarte mulți ani, CFR Călători reușește să achiziționeze noi uniforme pentru salariații în contact cu publicul călător. Am avut în vedere ca acestea să asigure o imagine plăcută pentru cei care folosesc serviciile noastre, călătorii, dar și un confort sporit pentru cei ce le poartă, ținând seama de programul de lucru al colegilor noștri.

Consolidăm astfel doi dintre cei trei piloni pe care i-am adoptat la începutul anului, “Punem călătorul în centrul deciziilor nostre” și “Condiții mai bune pentru colegii noștrii”.

Despre al treilea obiectiv, trenurile, ați primit constant informații de-a lungul acestui an, obiectivul 1000+ vagoane atins mai devreme cu 4 luni, programele de reparații locomotive și sporire confort în automotoare. Continuăm!” a declarat Dan M. Costescu, directorul general al CFR Călători.