Ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, a transmis într-o postare pe pagina sa de socializare că a fost sesizat în privința mai multor contribuabili care au primit somații pentru debite deja achitate. De asemenea, acesta a precizat că a fost informat și despre faptul că la sediile Administrațiilor Finanțelor Publice (ANAF) nu se respectă distanțarea. Ca urmare a acestor probleme sesizate, ministrul Finanțelor a dispus controale.

„Ca urmare a semnalelor pe care le-am primit cu privire la comunicarea unui număr mare de somații către contribuabili pentru debite deja achitate, precum și la nerespectarea regulilor de distanțare fizică la unele sedii ale Administrațiilor Finanțelor Publice din București, am dispus efectuarea unui control intern pentru verificarea imediată a aspectelor sesizate și luarea măsurilor care se impun”, anunță ministrul Finanțelor Publice într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Zeci de oameni au stat la coadă ore întregi pentru a-și rezolva problemele

Menționăm că, la ANAF Sectorul 6, zeci de oameni au stat la coadă timp de câteva ore, în stradă, pentru că funcționa un singur ghișeu, după cum transmite Digi24. Aceștia s-au plâns că au fost nevoiți să aștept și trei ore pentru a-și rezolva problemele.

De asemenea, aceștia au mai spus că au primit somații de la ANAF prin care au fost înștiințați că trebuie să plătească amenzi sau taxe și impozite. Toate acestea, deși au făcut deja aceste plăți online, dar în sistem apare că nu au fost plătite respectivele sume.

ANAF a publicat Ghidul fiscal al contribuabililor care realizează venituri din străinătate

Contribuabilii persoane fizice care au obligaţia să declare şi să plătească impozitele şi contribuţiile sociale datorate pentru veniturile realizate în străinătate, în anul 2020, pot consulta ghidul informativ publicat pe site-ul ANAF.

Potrivit unui comunicat transmis marți de Ministerul Finanţelor, materialele se găsesc în secţiunea Asistenţă Contribuabili – Servicii oferite contribuabililor – Ghiduri curente şi alte materiale informative.

Potrivit sursei citate, contribuabilii interesaţi pot găsi şi alte detalii utile despre Declaraţia unică pe care trebuie să o depună pentru această categorie de venituri, respectiv: ce formulare necesare şi de unde se pot procura, cum se poate depune Declaraţia unică şi ce modalităţi de plată sunt puse la dispoziţia contribuabililor.