În urma negocierilor din interiorul coaliţiei de guvernare privind numirea prefecţilor, Prefectura judeţului Cluj a revenit celor de la UDMR. Asta i-a înfuriat pe liberalii de la Cluj, care au criticat deciziile luate la nivel central.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, se alătură şi el preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, care a cerut numirea unui nou prefect, de data aceasta din partea PNL, la Cluj.

Emil Boc: “Sunt linii pe care nu avem voie să le trecem niciodată”

Într-un interviu acordat pentru Ziua de Cluj, Emil Boc spune că liderii PNL au trecut o linie roşie în relaţia cu cei de la Cluj în momentul în care au cedat Prefectura, cu toate că admite că relaţia cu UDMR a adus stabilitate şi prosperitate judeţului.

“Eu sper că după vreme rea vine vreme bună. Să spunem lucrurile în ordine. Și la Primărie, Consiliul Local, Guvern este alături de UDMR. Și domnul Alin Tișe, și eu avem majoritate alături de UDMR. Acesta este un lucru clar, a adus stabilitate județului și am reușit să facem din Cluj un pol al prosperității, al colaborării interetnice.

Însă sunt linii pe care nu avem voie să le trecem niciodată. PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi pentru că din acest punct de vedere este foarte greu, n-am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt județ și nu pentru Cluj atunci când a fost făcută în coaliție această decizie politică”, a declarat primarul din Cluj-Napoca.

“Am fost președinte la PDL și n-am avut niciodată la Cluj alt prefect decât PDL”

Emil Boc mai subliniază că, în perioada în care era preşedinte al PDL, Clujul aduce cele mai multe voturi partidului, aşa cum se întâmplă şi acum. Iar prefectul era unul numit de la PDL, însă acest lucru nu mai e valabil şi acum, arătând cu degetul spre conducerea partidului.

Emil Boc subliniază însă că mai există o şansă de a elimina această problemă, “cât timp nu este numit” deocamdată prefectul.

“Eu am fost președinte la PDL și n-am avut niciodată la Cluj alt prefect decât PDL. Și atunci, la fel ca acum, Clujul a avut cel mai mare număr de voturi partidului. Acum n-avem prefect, atunci am avut prefect. Asta depinde de ce decide conducerea partidului.

De aceea și prima reacție pe care am avut-o a fost de starea profundă de nemulțumire, care există în rândul organizației: și la Tișe, și la Buda, și la Tarcea și la toți colegii. Dar de aici înainte este politică internă și le purtăm în interiorul partidului. Cât timp nu este numit, mai există totuși o șansă”, a mai precizat Emil Boc.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin