Cristian Tudor Popescu a intrat în direct la Digi 24, prin telefon, pentru a comenta situaţia din SUA, unde protestatarii pro-Trump au luat cu asalt Congresul. După ce gazetarul a afirmat că se aştepta la aşa ceva, pe burtieră s-a titrat: “CTP: Mă aşteptam la incidente”. În acel moment, Cristian Tudor Popescu şi-a ieşit din fire şi a cerut să fie schimbată burtiera.

„Nu puteţi pe ecran. Am pronunţat eu o propoziţie tâmpită ca asta? Suntem jurnalişti sau ce dracu suntem? Astea sunt incidente? Acesta este terorism la nivel de stat, iniţiat acum câteva ore în discursul de la miting de preşedintele SUA, care le-a cerut susţinătorilor săi să intervină”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24, punctând și faptul că SUA sunt în prezent la nivelul Coreei de Nord.

Trump îndeamnă la evitarea violenței

Pe de altă parte însă, preşedintele american în exerciţiu Donald Trump le-a cerut miercuri susţinătorilor săi să evite violenţa, după intrarea manifestanţilor pro-Trump la Capitoliu, atmosfera fiind extrem de tensionată.

”Susţineţi poliţia Capitoliului şi forţele de ordine. Sunt de partea ţării noastre. Staţi liniştiţi”, a postat Trump pe Twitter.

Cu toate acestea, într-un discurs deosebit de virulent, liderul de la Casa Albă le ceruse înainte susţinătorilor săi să se îndrepte spre Congres pentru a face presiune asupra aleşilor republicani pentru ca aceştia să se opună certificării victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA s-au adunat miercuri în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden, transmite EFE. Poliţia a ordonat evacuarea a două edificii alăturate şi închiderea de urgenţă a Capitoliului.