Numărul total al locurilor de muncă vizate este echivalent cu aproximativ 3% din forţa globală de muncă de 74.000 de angajaţi, a declarat directorul de personal de la SAP, Stefan Ries. Acesta nu a putut preciza câte locuri de muncă vor fi eliminate în cadrul operaţiunilor din Germania.

"Nu este vorba de reducerea costurilor ci de a fi într-o formă adecvată pentru viitor", a declarat Stefan Ries. Acesta a adăugat că SAP va căuta noi locuri de muncă pentru muncitorii afectaţi şi în plus va oferi pachete compensatorii şi programe de pensionare anticipată.

Acesta este al doilea val de restructurări derulat de SAP sub conducerea directorului general Bill McDermott şi vine într-un moment în care vânzările tradiţionale de software către companii sub forma unor licenţe tradiţionale cedează locul soluţiilor de tip cloud computing. Companii importante din sectorul IT precum International Business Machines Corp, Cisco Systems Inc, Hewlett-Packard Co. şi Microsoft Corp. au eliminat zeci de locuri de muncă în ultimi ani. AGERPRES

Te-ar putea interesa și: