SAP a înregistrat rezultate extraordinare în cel de-al patrulea trimestru din 2015, cu creșteri foarte mari pe segmentul cloud și majorări de două cifre pe toate segmentele sale principale de business. În ceea ce privește rezultatele la nivelul întregului an, veniturile non-IFRS pe segmentul cloud și software au crescut cu 12% (calculat la curs valutar constant), depășind obiectivul companiei, de 8%.

„Avantajul nostru competitiv în 2015 a demonstrat că inovația SAP S/4HANA înlătură toate limitările tehnologice din trecut, accelerând trecerea către noi modele de business. Viziunea noastră completă privind cloud-ul a diferențiat SAP atât de jucătorii tradiționali, cât și de furnizorii de soluții punctuale. Am excelat pe segmentele de cloud și software, am excelat la capitolul venit operațional și suntem încrezători că SAP va crește în continuare, rămânând un business profitabil”, a declarat Bill McDermott, CEO SAP.

Cererile noi de soluții cloud au crescut cu 103% în 2015, la 883 milioane de euro. Veniturile non-IFRS din subscrierile cloud și suport au fost de 2,3 miliarde de euro, atingând obiectivul anual al companiei, iar profitul operațional non-IFRS a fost de 6,35 miliarde de euro, cu 750.000 de euro peste așteptările companiei.