Samsung şi Google intenţionau să lanseze telefonul mobil care va ucide vânzările de iPhone 4S la începutul acestei luni, însă decesul lui Steve Jobs, co-fondatorul Apple, i-a determinat pe aceştia să amâne lansarea.

Telefonul are numele de cod Nexus Prime şi vine cu cel mai nou sistem de operare de la Google, Android Ice Cream Sandwich. Acesta va fi lansat pe 19 octombrie în Hong Kong. Cele două companii au trimis invitaţiile jurnalistilor, iar pe acestea apare logo-ul sistemului de operare Android 4.0 denumit şi Ice Cream Sandwich.

Detalii legate de caracteristiciele telefonului nu se cunosc, însă se speculează că acesta va avea un ecran Super-AMOLED de 4,65 inch (12 cm) cu rezoluţie 720×1.280 pixeli. Acesta va avea un procesor dual core de 1,2 GHz, memorie RAM de 1 GB, cameră foto de 5 megapixeli care va filma la 1080p şi 32 GB spaţiu de stocare.

Dacă caracteristicile se dovedesc a fi reale înseamnă că telefonul va fi primul smartphone Android care va avea un ecran care se poate compara cu retina display de la iPhone.  De asemenea, va avea memorie dublă faţă iPhone 4S despre care se crede că are 512MB.