Galaxy Nexus are un procesor de 1,2 GHz, faţă de doar 800 de MHz în cazul iPhone 4S, ecran de 4,65 inch HD Super AMOLED cu rezoluţie 1.280X720 pixeli, în timp ce ecranul iPhone 4S are doar 3,5 inch, cu o rezoluție 960 x 640 pixeli și o densitate de 326 ppi. Galaxy Nexus este peste iPhone 4S şi când vine vorba de memorie, acesta având 1GB RAM, dublu faţă de iPhone 4S. În plus, Galaxy Nexus vine cu tehnologia NFC, care permite folosirea telefonului pe post de portofel digital. Cu o grosime de doar 8,94m şi cu o ramă de 4,29mm, Galaxy Nexus oferă o portabilitate extraordinară.

Primul smartphone dotat cu sistemul de operare Android 4.0, Ice Cream Sandwich

„Ice Cream Sandwich dovedeşte că platfoma Android a dus mai departe inovaţia cu o versiune care funcţionează pe telefoane şi tablete. Funcții precum Android Beam şi Face Unlock arată munca inovatoare a echipei noastre, iar GALAXY Nexus demonstrează puterea din spatele sistemului de operare Ice Cream Sandwich”, a spus Andy Rubin, Vicepreşedinte Senior în cadrul Mobile for Google.

Sistemul de operare Ice Cream Sandwich aduce un aer şi o înfăţişare cu totul şi cu totul noi platformei Android. Acesta prezintă o interfaţă reproiectată cu multitasking îmbunătăţit, notificari, Wi-Fi hotspot, suport NFC şi o experienţă web totală. GALAXY Nexus prezintă butoane software de navigare, pentru prima oară pe smartphone-urile cu platformă Android. Blocarea ecranului, ecranul de pornire, aplicaţiile telefonului şi toate celelalte elemente au fost regândite şi reproiectate pentru a face platforma Android simplă atractivă şi utilă. De asemenea, Ice Cream Sandwich prezintă şi o nouă aplicaţie People, care permite interacțiunea cu prietenii, familia şi colegii, vizualizarea fotografiilor acestora la rezoluţie înaltă, şi urmărirea celor mai
recente update-uri ale statusurilor de pe reţeaua Google+ şi alte reţele sociale.

Galaxy Nexus oferă posibilitatea de a sincroniza e-mail-ul, contactele şi alte date pe toate dispozitivele pe care le deţineţi. Utilizatorii au acces la mai mult de 300.000 aplicaţii şi jocuri de pe Android Market sau, în unele ţări, aceștia pot cumpăra şi citi cărţi, închiria filme şi rula filme direct pe telefon. În Statele Unite ale Americii, utilizatorii pot, de asemenea, descărca muzică în aplicaţia Cloud folosind Music Beta de la Google pe care o pot asculta oricând, chiar şi offline.

Ice Cream Sandwich introduce inovaţii precum Face Unlock, care foloseşte funcţia de recunoaştere a feţei pentru deblocarea telefonului. Folosind tehnologia NFC, Android Beam vă permite să împărtăşiţi rapid pagini web, aplicaţii şi videoclipuri de pe YouTube cu prietenii dumneavoastră prin simpla alăturare a telefoanelor. Puteţi folosi chiar şi efecte amuzante în timp ce filmaţi sau aveţi conversaţii video prin intermediul Google Talk.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/-F_ke3rxopc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Galaxy Nexus va fi disponibil în Statele Unite ale Americii şi Asia din luna noiembrie şi treptat şi pe celelalte pieţe globale.