Samsung şi Apple sunt în continuare cei mai populari producători de smarpthone-uri, produsele lor fiind aşteptate cu nerăbdare de fani. Deşi Huawei, locul trei mondial lansează modele performante la preţuri mai accesibile, Samsung şi Apple sunt preferatele utilizatorilor. Cel mai nou telefon de la Samsung, Galaxy S8, a fost lansat la finele lunii trecute, iar noi am avut ocazia să testăm fratele mai mare Galaxy S8 Plus, care impresionează de la prima atingere. 

Ce înseamnă că impresionează de la prima atingere? Telefonul este construit în aşa fel încât formează o suprafaţă netedă foarte plăcută la atingere. Atât partea frontală, cât şi partea din spate sunt acoperite cu Corning Gorilla Glass 5 ceea ce îi conferă telefonului un design inedit, iar folosirea unei huse ar strica complet această imagine. Galaxy S8 Plus are un ecran de 6,2 inch şi până te obişnuieşti cu el va fi dificil să îl utilizezi cu o singură mână.  Butonul fizic a fost înlăturat şi deşi ai crede că e mai dificil de utilizat, nu este aşa deloc, o apăsarea mai fermă pe locul unde ar trebui să fie butonul home face ca telefonul să răspundă la comenzi. Galaxy S8 Plus poate fi deschis de la butonul lateral, dar şi cu ajutorul unor tehnologii biometrice, ce includ scanarea amprentei, scanarea irisului și recunoașterea facială. Deoarece senzorul de amprentă a fost mutat pe spate, cel mai des am utilizat scanarea facială pentru a-l deschide, dar şi codul PIN format din patru cifre. Recunoaşterea facială funcţionează bine doar ziua, în medii mai întunecate fiind inutilă. 

Ecran

Odată deschis ecranul, nu ai cum să nu rămâi impresionat de culoriile vii afişate. Ecranul are o rezoluţie maximă de 2.960 x 1.440 pixeli, însă din fabrică telefoanele sunt setate la 2.220 x 1.080 pixeli. Chiar şi aşa putem afirma fără a greşi că acesta este cel mai bun ecran care se poate găsi pe un telefon mobil în prezent. Foarte utilă este funcţia de filtrare a luminii albastre, care odată activată, este mult mai odihnitoare pentru ochi. 

Procesor

Din punct de vedere al performanţei, reţelistică, S8 Plus nu are în prezent rival. Galaxy S8  Plus este primul din industrie care dispune de un procesor 10nm, având o viteză îmbunătățită și eficiență maximizată. De asemenea, suportă până la 1Gbps prin intermediul funcțiilor integrate gigabit LTE și gigabit Wi-Fi ready, ceea ce oferă utilizatorilor posibilitatea de a descărca fișiere indiferent de mărimea acestora.

 

Camera foto

Galaxy S8 Plus este echipat cu o cameră frontală de 8 MP F1.7 cu funcția smart autofocus. Camera principală are 12 MP F1.7 cu tehnologie dual-pixel. Primul lucru pe care îl vei remarca atunci când vei folosi camera de pe S8 Plus este rapiditatea cu care capturează imaginile. Calitatea fotografiilor este foarte bună în condiţii de luminozitate însă aceasta surprinde în condiţii de luminozitate scăzută. Spre deosebire de alte telefoane S8 Plus capturează imagini bune chiar şi în lumină scăzută. Filmarea se face la o rezoluție 4K cu 30 fps, Full HD cu 60 fps, iar în modul slow-motion la 720p cu 240 fps.

 

Baterie

Bateria nu iese din tipare. Având în vedere caracteristicile telefonului, autonomia este rezonabilă, o zi de funcţionare în utilizare excesivă şi două zile în utilizare normală.

Bixby

Asistentul personal Bixby a fost creat pentru a ajuta utilizatorii. Atunci când este apăsat butonul dedicat acesta afişează informații meteo, agenda, teme, cele mai recente fotografii din galerie și știri. Atunci când porneşti camera poţi activa şi Bixby Vision. Aceasta oferă informaţii despre obiectele spre care este îndreptată cameră, însă este nevoie de crearea unui cont Samsung.

Sunet

La capitolul sunet telefonul lasă cel mai mult de dorit. Difuzorul integrat nu se ridică la nivelul celorlalte caracteristici, dar salvarea vine din partea căştilor. Samsung a cumpărat anul trecut Harman cu 8 miliarde de dolari. Căştile care se găsesc în pachet cu telefonul sunt AKG, brand deţinut de Harman. Acestea sunt căşti in-ear care se aud excelent deoarece includ un woofer de 10 mm și un tweeter de 8 mm. Calitatea acestor căşti este ireproşabilă. Un aspect deloc de neglijat, Samsung Galaxy S8 Plus, dar şi fratele lui mai mic sunt rezistente la apă şi praf. 

Concluzie şi preţ

Aşadar, Samsung Galaxy S8 Plus impresionează la mai toate capitolele, design, ecran, procesor, baterie, cameră foto, căşti şi lasă de dorit când vine vorba de difuzor. 

La Telekom, care ne-a oferit telefonul spre testare, Samsung Galaxy S8 costă 3.599, iar Samsung Galaxy S8 Plus 4.099 lei. Preţurile sunt fără abonament.  Telefoanele sunt disponibile în nuanţele Midnight Black, Orchid Gray și Arctic Silver.

 

Telekom Romania oferă noul Samsung Galaxy S8 la precomandă, la preţul de 1.499 de lei, împreună cu abonamentul Complete XXL (minute şi SMS-uri nelimitate în reţea şi în reţelele naţionale, 1.500 de minute şi SMS-uri internaţionale către zonele 1 şi 2, 1.500 de minute în roaming în ţările membre UE, respectiv 8 GB trafic de date național la viteza 4G și 2 GB trafic de date în roaming), în timp ce Galaxy S8 Plus, la acelaşi abonament, va costa 1.999 de lei.  Telefoanele vor fi disponibile în magazinele Telekom Romania şi ale partenerilor începând din 28 aprilie. 

 

 

Te-ar putea interesa și: