Samsung Electronics Co.. Ltd., lider mondial în digital media şi  în convergenţa tehnologiilor digitale, a primit din partea Asociaţiei Europene pentru Imagine şi Sunet (EISA) cinci premii de prestigiu pe 2010-2011, printre care se numără European 3D Solution, European Blue-Ray Player, European Social Media Phone, European Smartphone şi European Advanced Compact Camera.

Premiile EISA, stabilite prin vot de către editorii revistelor europene de top dedicate electronicelor de larg consum, aduc recunoastere celor mai bune echipamente ale industriei.

Printre câştigătorii acestui an se numără Samsung UE46C8700 3DTV & HT-C6930W Home Cinema System, Samsung BD-C8900/8900s Blu-Ray Player, Samsung Wave S8500 Smartphone, Samsung Galaxy S 19000 Smartphone şi Samsung EX1 Compact Camera.

European 3D Solution 2010-2011: Samsung UE46C8000 & HT-C6930W
• Sistem home theatre 3D ce include un player Blu-Ray compatibil 3D şi sunet 7.1
• Designul ultra-slim subliniază imaginea de calitate superioară oferită de tehnologia LED avansată
• Caracteristica Full HD 3D şi conversia 2D-3D sunt impecabile şi convingătoare
• Modelul Smart TV este dotat cu o caracteristică 3D şi Internet@TV, permiţând utilizatorilor să instaleze aplicaţii din Samsung App Store
• Utilizatorii pot  partaja şi emite orice tip de fişiere media prin home network,  beneficiind inclusiv de Personal video recorder şi Skype
În declaraţia oficială EISA, juriul afirmă: “Samsung UE46C8000 superslim este solutia perfecta pentru transpunere fascinantei lumi  3D în sufrageria ta.”
 

European Blu-ray Player 2010-2011: Samsung BD C8900/8900s

• Pentru că este mai mult decât un simplu player Blu-Ray, acest dispozitiv versatil redă impecabil fişierele audio şi imaginile preluate printr-un tuner (versiunea “S”) pentru satelit sau prin cablu HDTV integrat. şi permite  până la 136 de ore de înregistrări HD, pe un HDD intern de 500 GB
• Modelul BD-C8900 este dotat cu un slot CI+, Wi-Fi incorporat, Internet@TV şi playback USB, redând imagini de o calitate deosebită de pe discuri Blue-Ray, chiar în timpul reproducerii 3D.

Juriul a evidenţiat în special faptul că BC C8900 “redă, de pe discuri Blue-Ray, imagini de o foarte înaltă calitate pe orice ecran HD de astăzi, chiar în timpul redării 3D.”

European Social Media Phone 2010-2011: Samsung Wave S8500
• Fiind primul dispozitiv care funcţionează pe platforma Samsung bada, Samsung Wave asigură aplicaţii compatibile fiecărui mediu de social media.
• ImpreionantulSuper AMOLED touch screen de 3.3 inch beneficiaza de un puternic procesor de 1Ghz pentru aplicaţii şi o conectivitate extraordinară prin reţeaua HSPA, Wi-Fi şi Bluetooth 3.0
• Caracteristicile multimedia de ultimă generaţie includ o excelentă cameră de 5 megapixeli cu înregistrare video HD de 720p şi blitz LED
• Samsung Apps, un magazin online de aplicaţii, accesibil direct de pe telefon,  permite utilizatorilor să descarce simplu şi uşor un număr foarte mare de aplicaţii. În acelaşi timp, “Social Hub” oferă un portal de comunicare integrată, gândit pentru un stil de viaţă “permanent conectat”.
Samsung Wave este apreciat de Juriul Premiilor EISA ca fiind “telefonul subţire şi foarte stilat care reuseste sa capitalizeze  interesul actual pentru smartphone-uri prin furnizarea de mijloace şi aplicaţii pentru retelele de social media”.

European Smartphone 2010-2011: Samsung Galaxy S 19000
• Galaxy S, care funcţionează cu sistemul de operare Android, încorporează un ecran uriaş Super AMOLED de 4 inch şi un procesor de 1Ghz pentru aplicaţii sipermite şi maximizează “experienţa smart life” – inclusiv videoclipuri HD vibrante, un conţinut bogat de Augmented Reality prin intermediul Layar Reality Browser şi al LBS avansate (Location Based Services).
• Interconectivitatea aduce împreună Bluetooth 3.0, cea mai recentă conectivitate Wi-Fi cu DLNA, dar şi HSPA fast mobile communications.
• Galaxy S prezintă intuitiva şi extraordinara interfaţă TouchWiz 3.0 şi “swype”, o cale rapidă şi simplă de a introduce text pe ecran în timp ce te afli în mişcare.

Juriul a apreciat că smart phone-ul Galaxy S este “bijuteria coroanei” pentru utilizatorii exigenţi care doresc să fie mereu conectaţi şi informati, dar să poată beneficia şi de divertisment, toate acestea în timp ce se află în mişcare. Este un dispozitiv bine proiectat, care ar trebui să capteze atenţia oricărui iubitor al telefoanelor mobile.”

European Advanced Compact Camera 2010-2011: Samsung Ex1
• Un aparat de fotografiat cu o structură solidă şi de o calitate înaltă, pentru fotografii amatori exigenţi
• Obiectivul 24-70mm F1.8-2.4 wide angle zoom este foarte rapid şi de înaltă calitate, permiţând fotografierea în condiţii de luminozitate scăzută.
• Aparatul oferă utilizatorilor mai avansaţi posibilitatea de a înregistra fişiere în format raw, dar şi , în timp ce ecranul AMOLED de înaltă calitate, care se înclină şi se roteşte, face foarte uşoară fotografierea din unghiuri creative.
Juriul a notat că Samsung EX1 este “un aparat de fotografiat cu o structură solidă şi de o calitate superioara, pentru fotografii amatori exigenţi.”

Despre EISA
EISA este o asociaţie a 50 de publicaţii din întreaga Europă, cu un interes faţă de multimedia. Este recunoscută internaţional datorită Premiilor Europene EISA şi, in luna iunie a fiecărui an, editorii tuturor publicaţiilor se întâlnesc pentru a decide căruia dintre bunurile de consum cuprinse în publicaţiile lor i se va acorda un premiu EISA. Există şase categorii: Audio & Home Theatre, Video, Photo, Mobile Devices, In-Car Electronics şi Green. Tuturor câştigătorilor li se permite folosirea mărcii EISA pentru următoarele 12 luni, reasigurând publicul de calitatea şi leadershipul lor tehnologic.