SE-208BW combină o unitate de disc optică externă cu un modul wireless, oferind posibilitatea utilizatorilor de smartphone-uri, tablete şi PC-uri să transfere conţinutul de pe CD-uri şi DVD-uri pe dispozitivele lor smart.

Pentru dispozitivele TV compatibile cu DLNA, SE-208BW vine echipat cu serviciul Allshare, care le permite utilizatorilor să vadă conţinutul de pe unitate prin intermediul meniului TV şi să ruleze fişierele multimedia de pe CD-uri şi DVD-uri. Disk drive-ul are un desgin atractiv, fiind încorporat într-o carcasă subţire, care măsoară doar 150mmx25mmx198mm şi cântăreşte 430g.

Pentru utilizatorii care caută soluţii smart de backup, SE-208BW poate fi conectat wireless la un smartphone sau tabletă pentru a face backup la fotografii, fişiere video sau contacte pe CD-uri sau DVD-uri fără să fie nevoie de folosirea PC-ul sau a laptop-ului.

De asemenea, SE-208BW suportă Dynamic DNS, care oferă posibilitatea disk drive-ului să se comporte ca un server privat. Unitatea SE-208BW este creată pentru a fi compatibilă cu toate sistemele de operare principale, precum Win7 şi Mac OS. Disk Drive-ul dispune de tehnologia Buffer Under Run, care previne erorile care pot apărea în urma vitezelor de scriere, care întrec vitezele de transfer de date, oferind în același timp şi multitasking pe PC.

Unitatea optică oferă o varietate de viteze pentru diferite tipuri de date media, precum: viteză de citire 24X CD-ROM, 24X CD-RW, 8X DVD şi viteză de scriere 8X DVD±R, 5X DVD-RAM, 6X DVD+R Dual Layer, 6X DVD-R Dual Layer, 8X DVD+RW, 6X DVD-RW.

Unitatea optică SE-208BW este disponibilă pe piaţa locală începând cu aprilie 2012.