În total, pentru întregul an 2017, Samsung Electronics a raportat o cifră de afaceri de 239.58 trilioane woni (223,45 mld. dolari) și un profit operațional de 53.65 trilioane woni (50 mld. dolari). 

Rezultatele bune înregistrate în trimestrul patru al anului trecut s-au datorat diviziei de componente, cea mai mare contribuție având-o categoria de memorii DRAM și NAND. Acest lucru s-a datorat cererii puternice de dispozitive performante de memorie pentru servere și stocare mobile.

Divizia Display Panel, care produce ecrane OLED și LCD, a înregistrat o creștere a livrărilor de panouri OLED pentru smartphone-uri premium, dar profitabilitatea pentru panourile LCD a scăzut datorită sezonalității slabe, care a atenuat vânzările.
 
Pentru divizia de comunicații IT & Mobile (IM), profitul din divizia Mobile au scăzut din cauza majorării investițiilor în marketing, în condiții de sezonalitate puternică. Livrările totale de smartphone-uri au scăzut din cauza optimizării gamei de modele low-end, în timp ce livrările produselor flagship, precum Galaxy Note 8, au crescut față de trimestrul anterior. Pe divizia de rețele, investițiile LTE ale clienților au fost mai mari în prima jumătate a anului, generând câștiguri mai slabe în cea de a doua parte.
 
De asemenea, divizia Consumer Electronics, care cuprinde televizoare și electrocasnice, a avut rezultate bune în trimestrul patru. Câștigurile în categoria de televizoare au crescut pe parcursul trimestrelor datorită vânzărilor de produse premium (inclusiv ultra large-size și QLED). În cazul aparatelor de uz casnic, au fost înregistrate profituri mari pe parcursul anului ca urmare a cererii de mașini de spălat de înaltă calitate și cuptoare venită din America de Nord și din Europa. 
 
Pentru primul trimestru din an sunt prognozate cereri puternice pentru produsele de memorie utilizate în centrele de date, în ciuda sezonalității scăzute care caracterizează această perioadă. Livrările de semiconductoare se vor mări, deoarece comenzile pentru AP și senzorii de imagine pentru dispozitivele flagship sunt estimate să se îmbunătățească.
  
În primul trimestru, compania se așteaptă ca divizia Mobile să-și sporească câștigurile, datorită avansului pe vânzările de produse flagship, odată cu lansarea Galaxy S9. Divizia Samsung TV își propune să fie profitabilă prin extinderea vânzărilor de produse premium și prin lansări de modele noi. În același timp, divizia Digital Appliances se va concentra pe realizarea câștigurilor prin creșterea vânzărilor de produse premium și consolidarea activității de marketing.
 
În 2018, cererea pentru dispozitivele de memorie NAND va rămâne puternică, în condițiile în care piața va rămâne stabilă. Samsung va extinde producția de dispozitive V-NAND în 64 de straturi, în special la fabrica din Pyeongtaek. În ceea ce privește memoriile DRAM, compania se așteaptă la o creștere accentuată a cererii, datorită noilor centre de date și va mări competitivitatea produselor prin migrarea tehnologiei de 10nm. Referitor la divizia de fonderie, Samsung își va consolida poziția de lider tehnologic.
 
În 2018, pentru divizia Display Panel, compania se așteaptă ca OLED să fie tot mai dominant în industria smartphone-urilor și să aibă noi întrebuințări în domeniile auto și IT, dar și pe segmentul de afișaje pliabile. Pe zona de panouri LCD, compania se va concentra pe satisfacerea nevoilor pieței pentru televizoare de dimensiuni foarte mari și la rezoluție mare, dar și pe consolidarea parteneriatelor cu clienții strategici.
 
În 2018, pentru divizia Mobile, compania va continua să crească câștigurile prin vânzările de produse premium și prin menținerea profitabilității produselor din gama mid-range și low-end. 

 

Pentru divizia CE, în acest an, vânzările de televizoare de dimensiuni mari vor continua să crească pe măsură ce piața mondială se pregătește pentru evenimente sportive internaționale importante, printre care Cupa Mondială FIFA și Jocurile Olimpice de Iarnă. Segmentul Digital Appliances se așteaptă să își îmbunătățească câștigurile prin extinderea relațiilor B2B și a vânzărilor online.
 
Cheltuielile totale de capital (capex) realizate în 2017 au fost de 43,4 trilioane woni. Investițiile în segmentul Display Panel au atins suma de 13,5 trilioane woni, în timp ce divizia de semiconductori a ajuns la 27,3 trilioane woni. În total, valoarea investiției a crescut anual datorită contribuțiilor realizate în fabrica de la Pyeongtaek și a eforturilor de a răspunde cererii pentru activitatea din cadrul diviziei de fonderie și a panourilor flexibile OLED. Planul de capital Samsung pentru anul 2018 nu a fost încă finalizat.
 
Pe termen mediu și lung, Samsung se așteaptă la o cerere crescută pe divizia de componente. Pentru diviziile stabilite, compania așteaptă noi oportunități pe zona de software, dispozitive interconectate și servicii bazate pe inteligență artificială și Internet of Things.
 
În divizia de semiconductori, deoarece se așteaptă o creștere a cererii pentru servicii AI, pentru produse de memorie de înaltă densitate pentru serverele cloud, dar și pentru chipset-urile necesare din sistemul electric auto, Samsung își va crește competitivitatea tehnologică cu procese și soluții de vârf.

Divizia de panouri OLED își va consolida competitivitatea în segmentul premium prin lansarea de panouri pliabile și se va concentra pe extinderea de noi aplicații în domenii precum cele auto, prin valorificarea tehnologiei și a competitivității costurilor.
 
În ceea ce privește divizia Mobile, Samsung își va îndrepta eforturile spre a se diferenția cu telefoanele inteligente ce vor adopta tehnologii de vârf, cum ar fi ecranele OLED pliabile. De asemenea, compania își va îndrepta atenția spre noi divizii legate de AI/IoT prin fortificarea ecosistemului bazat pe Bixby și tehnologia Samsung 5G.
 
Divizia CE își va consolida poziția de lider pe piața TV prin aplicarea noilor tehnologii, precum 8K și Micro LED. De asemenea, Samsung va îmbunătăți și conectivitatea și facilitatea utilizării aparatelor electrocasnice prin extinderea utilizării Bixby.