Cele cinci companii, LG Display (Coreea de Sud),  AU Optronics, Chimei InnoLux Corporation, Chunghwa Picture Tubes şi HannStar Display Corporation, toate din Taiwan, au fost amendate de Comisia Europeană după ce Samsung a dat informaţii despre acest cartel.
Compania Samsung Electronics, deşi a participat la cartel, nu a primit nicio amendă de la Comisia Europeană deoarece a fost cea care a recunoscut existenţa acestui cartel.
Chimei InnoLUx a primit cea mai mare amendă, în valoare de 300 de milioane de euro, urmată de LG cu 215 milioane de euro şi Au Optronics cu 116,8 milioane de euro. Companiile mai mici Chunghwa Picture Tubes şi HannStar Display Corp au fost amendate cu 9 milioane de euro, respectiv 81, milioane de euro.
“Acest cartel era foarte bine organizat. În perioada octombrie 2001 şi februarie 2006 reprezentanţii companiilor amendate s-au întâlnit de 60 de ori, în hoteluri din Taiwan”, potrivit comisarului european Joaquin Almunia.
“Pe lângă faptul că stabileau preţurile, aceştia vorbeau şi despre planurile de viitor, producţie şi alte afaceri. Companiile străine, ca şi cele europene, trebuie să înţeleaga că dacă vor să facă afaceri în Europa trebuie să respecte regulile”, a mai spus Almunia.

SURSA: Washington Examiner