Alexandru are 29 de ani şi lucrează de aproape doi ani la primăria din Târgu Cărbuneşti. Până nu demult a fost consilier într-o primărie de comună gorjeană, iar de când s-a mutat la oraş, salariul este mai mic.

 „Este o situaţie ciudată pentru că la o primărie de oraş este mai multă muncă, responsabilitate faţă de comune. Aşteptările mele erau: Vin la oraş, o să am un salariu mai mare”, spune Alexandru Tudorin.

Primăria are acum 134 de angajaţi. Iar pentru plata salariilor din bugetul local se scot, lunar aproape 430.000 de lei. Ca să nu blocheze investiţiile, edilul nu a majorat lefurile salariaţilor.

 „Salariile nete pleacă de undeva de la 1.450 de lei şi ajung până la 3.100 lei, bani în mână. Am vrut să aducem un consilier principal de la o altă primărie, însă acolo diferenţa era în jurul a 1.000 de lei şi acest transfer nu s-a mai materializat”, a declarat Dănuț Birău, primarul orașului Târgu-Cărbunești.

Nu acelaşi lucru se întâmplă la primăriile comunelor din judeţ. În Primăria Scoarţa salariul mediu ajuge la aproape 2.700 lei net.

Cu cei 31 de angajaţi, Primăria Scoarţa cheltuieşte din acest an peste un milion de lei. Asta înseamnă un salariu mediu de 2.700 de lei.

Ion Stamatoiu, primarul localităţii Scoarţa: „Aşa cum erau salariile, erau jenante în administraţia publică locală. Cred că aveam cele mai mici salarii. Şi o femeie de serviciu sau un om de pe stradă avea salariul mai mare ca un funcţionar public”.

Şi bugerii din Albeni sunt norocoşi. Aici salariul mediu net în comună depăşeşte 3.000 de lei.

Odată cu majorările salariale, cei mai mulţi primari de comune au golit substanţial bugetele locale. Aşa că acum aşteaptă o rectificare bugetară ca să poată achita lefurile angajaţilor, scrie Digi24.ro.