Astfel lanţurile Dona, Help Net, Beladona nu eliberează reţetă electronică, iar farmaciile din lanţul Sensiblu, deşi apar pe site-ul CNAS că eliberează, acest lucru nu se întâmplă.

Medicul-şef al CNAS, Marius Filip, preciza recent că din cele 3.000 de reţete electronice prescrise de către medici au fost eliberate săptămâna trecută doar 57, pentru că farmaciile nu sunt pregătite din punct de vedere tehnic.

Farmacii care eliberează reţeta electronică sunt Catena şi, potrivit site-ului CNAS, Terapia Farm SRL, şi farmaciile non stop de pe şos. Ştefan cel Mare, Farma Plus SRL, Pharma Life, 2NA.

Site-ul CNAS are o rubrică specială cu farmaciile care eliberează reţeta electronică. Pacienţi care au o reţetă electronică pentru boli acute trebuie să o ridice în 24 de ore, iar pentru boli cronice în 48 de ore, altfel riscă să rămână fără medicamente.
Potrivit lui Marius Filip, până pe 10 iulie, au fost prescrise şi validate 8.521 reţete electronice. "În ziua de 10 iulie au fost eliberate 622 de reţete. Este evoluţia pe care o aşteptam după repetatele întâlniri şi discuţii pe care le avem de dezvoltare a softurilor, în special la farmacii", a menţionat acesta.
Medicii pot prescrie medicamentele atât pe reţetă electronică, cât şi clasic, ca până acum, iar de la 1 ianuarie 2013 prescrierea medicaţiei se va face numai în format electronic.