În urma pierderii acestui proces, doctorița I.S. a fost obligată să achite aproape 2.000 de euro cheltuieli de judecată.

Noi încercări de a continua lupta

Totuși, doctorița a decis să continue lupta și a mai deschis câteva procese pentru a cere daune morale. Trebuie menționat că printre cei chemați în fața judecătorilor se afla și un polițist care a trecut la cele veșnice de mai bine de un an.

După 3 ani de înfățișări în instanță, decizia magistraților, pe baza dovezilor de la dosar, a fost în favoarea jurnaliștilor Andreea Esca, Mihai Dedu și Andreea Marinescu, conform spynews.ro

De la ce a pornit procesul

Andreea Esca prezentat în 2013 la Știrile PRO TV un eveniment în care fusese implicată o doctoriță, Iuniana Stanciu. Eveniment s-a lăsat cu urmăriri pe autostradă și, ulterior, cu arestarea persoanei respective.

Iuniana Stanciu „a fost vedeta unui incident care s-ar fi putut finaliza tragic. În noaptea de 15 spre 16 iunie 2013 ea se afla la volanul unui Opel Corsa, când poliţiştii din Ploieşti au încercat să o oprească în trafic. Femeia a refuzat să tragă pe dreapta, a acroşat un poliţist după care a pornit în trombă într-o cursă care s-a finalizat abia la intrare în Bucureşti.

A circulat pe A3, cu o viteză se peste 190 de km/h, cu farurile stinse şi pe contrasens, urmărită fiind de o maşină a Poliţiei la volanul căreia se afla Georgian Drăgan, actualul purtător de cuvânt al IGPR, însoţit de Florin Aristan, şeful Biroului Rutier Ploieşti. Femeia a fost în cele din urmă arestată, încarcerată în Arestul de la Câmpina, dar din cauza stării de sănătate (stare de agitaţie provocată, cel mai probabil, de consumul de alcool sau de substanţe interzise) a fost transferată la spitalul Penitenciarului Jilava”, potrivit informațiilor de la acel moment.

De asemenea, presa relata în 2017 că Iuniana Stanciu fusese rechemată la audieri, dar magistrații au decis să inceteze urmărirea penală împotriva acesteia, după ce doctorița a venit cu dovezi care atestau faptul că ar fi avut probleme de sănătate mintală și că nu ar fi fost pe deplin conștientă de faptele săvârșite.

„Numita Iuniana Stanciu a fost arestată preventiv și încarcerată la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IJP Prahova. Poliţiştiiau solicitat să fie transferată la spitalul Penitenciarului Jilava. Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a preluat cazul, iar procurorii decid să solicite instanţei luarea măsurii internării medicale, conform articolului 114 Cod Penal, care prevede ca pedeapsă internarea medicală când făptuitorul este bolnav mintal ori toxicoman şi se află într-o stare care prezintă pericol pentru societate.”