Pescarii din Delta Dunării îşi desfăşoară activitatea pe baza unei decizii a guvernatorului Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD) emisă la începutul anului, până când Administraţia RBDD va emite pe numele tuturor pescarilor permisele de pescuit pentru anul în curs.

Potrivit ordinului privind cotele de pescuit alocate în 2007 emis de Ministerul Agriculturii şi Ministerul Mediului, pescarii vor putea captura anul acesta 138.022 de kilograme de ştiucă, cele mai mari cantităţi urmând să poată fi capturate în complexele Şontea Fortuna şi Matiţa Merhei din Deltă, respectiv 26.556 kilograme şi 26.307 kilograme.

Pe Dunăre, pescarii pot captura o cantitate totală de ştiucă de 21.698 de kilograme de ştiucă.

Pescuitul la ştiucă se va opri din nou pe data de 1 aprilie, atunci când vor intra în vigoare măsurile de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitate piscicole naturale.

Ştiuca, una din speciile care atrage pescarii sportivi în Delta Dunării, este apreciată pentru carnea şi icrele sale, producţia din această specie de interes economic atingând un nivel record de 2.666 de tone în anul 1965 şi un nivel minim de patru tone în anul 1994, potrivit Institutului Naţional de Cercetare Delta Dunării. Agerpres