Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis relaxarea mai multor măsuri impuse în Capitală în contextul pandemiei de coronavirus, după ce incidenţa îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, a ajuns duminică la 2,62 cazuri la mia de locuitori.

Se relaxează restricțiile în București în condițiile în care rata de incidență în Capitală în ultimele 24 de ore a înregistrat din nou valori sub 3. În acest fel cel mai probabil, pentru că e a treia zi consecutivă, se redeschid sălile de spectacol, restaurantele şi cafenelele Autoritățile au început de la ora 11.00 o ședință pentru a analiza aceste date și a lua o decizie.

Ce restaurante vor fi deschise

Rata de infectare cu COVID a fost vineri de 2,98, iar sâmbătă de 2,86 la mie.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că, începând de luni, în Bucureşti va fi permisă funcţionarea la interior a sălilor de spectacol şi a restaurantelor la o capacitate de 30 la sută.

“A fost luată hotărârea de a trece în scenariul de sub 3 la mie. Ştim că, în ultimele 48 de ore, (incidenţa cazurilor COVID – n.r.) a coborât constant. Astăzi incidenţa este de 2,62, astfel încât poate fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol redus 30 de sută din capacitate şi, de asemenea, este permisă funcţionarea restaurantelor în interior, la fel, cu 30 la sută din capacitate. Aceste măsuri vor intra în vigoare începând de mâine”, a precizat, duminică, Alin Stoica, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă

Anunțul făcut de prefectul Bucureștiului pentru milioane de români

Prefectul Alin Stoica a anunţat că CMBSU va decide redeschiderea sălilor de spectacol, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30%, în cazul în care trendul descent şe menţine, iar măsura va intra în vigoare de luni, ora 00.00.

„Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de hotărârea de Guvern. Acum indicele de infectare este 2,98, deci foarte puţin sub trei şi, dacă se confirmă acest trend descendent, vom lua decizia duminică, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile, respectiv redeschiderea sălilor de spectacol cu o capacitate de 30%, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor cu 30% din capacitate”, a declarat Alin Stoica, întrebat când ar putea fi convocată şedinţa CMBSU pentru decide măsuri de relaxare în Capitală.

Astăzi a avut loc o ședință a comitetului pentru situații de urgență la ora 11:00. Întâlnirea s-a desfăşurat online, a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica.

„Şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc la ora 11,00, online. După cum am precizat şi până acum, vor fi discutate două lucruri, şi anume sălile de spectacol şi restaurantele deschise la interior în proporţie de 30 la sută din numărul de locuri disponibile. Deschiderea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la interior este scenariul din hotărârea de guvern”, a precizat prefectul Capitalei.

Hotărârea care va fi adoptată de CMSU Bucureşti va intra în vigoare luni, la ora 00,00.

Sursă foto: Dreamstime