La ediția din acest an sunt prezente 20 mărci auto (Abarth, Alfa Romeo, Chevrolet, Citroen, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Mazda, Mitsubishi, Opel, Peugeot, Range Rover, Suzuki, Volvo) și 7 mărci de motociclete și scutere (Aprilia, BMW, Ducati, Honda, Huqsvarna, Kawasaki, Triumph). Pe lângă acestea, o bună parte din spațiul expozițional este ocupat de producători și comercianți de accesorii auto-moto și ateliere de tuning și furnizori de servici.

Printre cele mai interesante modele prezente la SAM 2013 se numără noile modele Opel, Mokka și ADAM, Citroen DS3 Cabrio, Chevrolet Camaro și Mazda6. Alături de acestea pot fi văzute cele mai noi modele ale celor 20 de mărci participante. În secțiunea moto sunt prezentate în premieră națională ultimele modele de motociclete de la Aprilia (RSV4 APRC Factory ABS), Kawasaki (Z1000 SE , Z800 ABS, ZX636 Ninja ABS, ZX300R Ninja) și Triumph (Trophy SE ABS, Explorer XC ABS, Street Triple 675 R ABS, Rocket RIII Roadster). Nu trebuie uitate nici atv-urile Polaris și Arctic Cat.

Organizatorii promit multe concursuri cu premii, spectacole live care vor aduce pe scenă peste 50 de artiști români, precum și sesiuni foto cu invitați speciali din lumea automobilismului și din showbiz. Astfel, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe bulevardul Libertății, își vor ocupa locurile rezervate mașini deosebite din toată țara, din categoriile sport, luxury, old timer, tunate, etc, pentru a participa la un concurs pentru titlul de “Best Car of show”, desemnat pe baza votului vizitatorilor Salonului Auto Moto Bucureşti.

În mod similar, posesorii de motociclete deosebite vor intra în concurs cu motoarelelor, pentru titlul suprem “Best Moto of show”. Noaptea albă a comunităților auto și moto, cu foc de tabără și muzică folk, îi va reuni pe cei pasionați de mașini şi motociclete, atât vizitatori cât și expozanți.  În zilele de sâmbătă și duminică, pe bulevardul Libertății vor avea loc demonstrații de cascadorie moto. Pe bulevardul din fața Palatului Parlamentului se va organiza și un circuit de karting, cu intrarea gratuită pentru vizitatorii SAM.