Începe, într-un final, relaxarea restricțiilor? CJSU: Se întâmplă de mâine. Acești români vor putea circula fără declarație

Totodată, localnicii vor putea circula fără declarație pe proprie răspundere până la ora 22:00, conform decizie luate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş în cadrul întrunirii de sâmbătă.

Astfel, în Timişoara, Săcălaz, Sânmihaiu Român, Giroc, Moşniţa Nouă, Jebel şi Orţişoara se vor aplica, pentru 14 zile, măsurile de protecţie aferente localităţilor cu incidenţa cazurilor de COVID între 4 şi 7,5 la mia de locuitori.

În acest caz, restricţiile de circulaţie şi cele privind programul operatorilor economici rămân valabile doar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. De asemenea, în comunele Şandra, Valcani, Chevereşu Mare şi Victor Vlad Delamarina, unde rata de infectare cu noul coronavirus este de peste 3/1.000, au fost dispuse restricţii care se vor aplica începând de duminică.

Scandal în Timișoara, în urma restricțiilor

Este demn de reamintit că, în urmă cu câteva zile, Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne a verificat acţiunea Prefecturii Timiş şi a jandarmilor din Timişoara în scandalul legat funcţionarea unui restaurant din oraş în timpul carantinei. În urma controlului, s-au dispus măsuri care vizeaă patru jandarmi şi o consilieră a prefectului. Mai mulţi membri USR sunt acuzaţi că au provocat incidentul, în dorinţa de a demonstra că nu sunt respectate regulile, unii fiind deja sancţionaţi.

„Ca urmare a informaţiilor şi a imaginilor apărute în spaţiul public referitoare la evenimentul produs la data de 20.03.2021 la restaurantul unui hotel din municipiul Timişoara, ce a implicat cadre militare ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş (IJJ Timiş) şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Timiş, ministrul Afacerilor Interne a dispus Corpului de Control efectuarea unei verificări privind modul de intervenţie”, a transmis Minsterul de Interne.

De asemenea, instituţia prezintă ”filmul evenimentului”.

„La data de 19.03.2021, un angajat al Prefecturii a rezervat o masă pentru patru persoane la restaurantul unui hotel pentru data de 20.03.2021, ora 18.00, justificând demersul în faţa echipei Corpului de Control prin faptul că dorea să vadă dacă reprezentanţii operatorului economic vor accepta să facă această rezervare, deşi normele legale privind carantina interziceau acest lucru pentru persoanele care nu erau cazate în hotelul respectiv.

La data de 20.03.2021, prefectul l-a contactat telefonic pe şeful IJJ Timiş şi i-a cerut să trimită un echipaj la sediul Instituţiei Prefectului întrucât are sesizări cu privire la nerespectarea normelor legale în zona restaurantelor de pe lângă hoteluri, insistând că sesizarea este urgentă, dar fără a oferi alte detalii”, a precizat MAI.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alex Nicodim