Adrian Volintiru, fostul director general al producătorului şi furnizorului de gaze naturale Romgaz a dat lovitura în 2020. El a făcut o mutare cheie care i-u băgat în buzunar o sumă considerabilă. Fostul șef al Romgaz a vândut în toamna anului 2020 două imobile în Bucureşti. Valoarea acestora este deloc de neglijat. Suma totală la care s-au ridicat tranzacțiile sunt de 357.000 de euro (1,75 mil. lei). Informațiile se regsesc în cea mai recentă declaraţie de avere, semnată 5 martie 2021, conform zf.ro.

Volintiru a vândut în septembrie 2020 către Ilie Rusu Elena Isable şi Ilie Rusu Samir un imobil de 280.000 de euro din sectorul 1 al Capitalei. Ilie Rusu Samir este general manager al societăţii All Birotic Device. În joc ar fi vorba, cel mai probabil fiind vorba de o casă de locuit de circa 244 metri pătraţi pe care Volintiru a achiziţionat-o în 2004.

În octombrie, fostul șef Romgaz a vândut către Miu Elena şi Miu George Cezar un apartament de 110 metri pătraţi pentru 77.000 de euro.

Ce avere deține Volintiru

În declaraţia de avere, salariul lui Volintiru de pe vremea când era șef la Romgaz nu este publicat. Potrivit declarației de avere menționate, el a declarat un apartament de 70 metri pătraţi în Regen, Germania. Imobilul a fost achiziţionat în 2009. Volintiru mai are un apartament de 70 metri pătraţi în acelaşi oraş. Acesta a fost achiziţionat în 2019. Un. alt imobil aflat în posesia sa are 128 metri pătraţi și se găsește în Bucureşti.

În luna ianuarie 2021, într-un raport remis de Bursa de Valori de la București, se arăta că Adrian Volintiru a fost revocat din funcţia de director general al Romgaz.

“Consiliul de Administraţie al SNGN Romgaz SA, prin Hotărârea nr. 1/13.01.2021, a revocat pe domnul Constantin Adrian Volintiru din funcţia de director general, încetând astfel şi contractul de mandat încheiat între SNGN Romgaz SA şi acesta”, se arata în raportul menționat.