Două persoane au fost ucise și alte patru au fost rănite vineri după ce Ucraina a bombardat un oraș din apropierea graniței, a spus guvernatorul regiunii ruse Belgorod. Oficialii din regiunile învecinate au raportat atacuri cu drone în timpul nopții.

Doi oameni au fost ucişi în urma bombardamentelor din regiunea Belgorod

Două persoane au fost ucise în bombardamente ale forțelor ucrainene în regiunea de frontieră rusă Belgorod, a declarat guvernatorul acesteia.

Viaceslav Gladkov a declarat că victimele au fost lovite în timp ce călătoreau într-o mașină în apropierea satului Maslova Pristan.

„Două femei călătoreau într-una dintre ele. Ele au murit din cauza rănilor suferite la faţa locului”, a declarat el.

Oficialii din regiunile învecinate Briansk și Kursk au declarat că unele clădiri au fost avariate în urma bombardamentelor și a unui atac cu drone în timpul nopții.

Kievul a negat implicarea în atacurile anterioare de peste graniță, despre care spune că sunt comise de grupuri antiguvernamentale rusești. În Belgorod, Gladkov a declarat că doi oameni care călătoreau într-o altă mașină au fost grav răniți în bombardament.

Mai multe persoane au fost rănite. Mesajul transmis de Legiunea Libertatea Rusiei

El a adăugat că nouă persoane au fost rănite în regiune în ultimele 24 de ore.

Între timp, una dintre cele mai proeminente grupări paramilitare anti-Kremlin, Legiunea Libertatea Rusiei (FRL), a transmis că a fost angajată în operațiuni militare în satul Novaya Tavolzhanka din apropiere.

Într-o postare pe rețelele de socializare vineri dimineață, aceasta a declarat că doi civili au fost uciși după ce artileria rusă a confundat vehiculul lor cu o mașină în care se aflau membri FRL.

FRL a anunțat că „luptele active” continuă la periferia localității Novaya Tavolzhanka, recunoscând că există „legionari” răniți. Niciuna dintre cele două afirmații nu a fost verificată în mod independent.

Dronele cu rază lungă de acțiune au lovit, de asemenea, două orașe din regiunea Smolensk, a declarat guvernatorul local de acolo, în timp ce șeful regiunii Kaluga a declarat că a fost raportată o explozie într-o pădure.

În ultimele săptămâni s-a înregistrat o creștere a atacurilor transfrontaliere ale FRL și ale Corpului Voluntarilor Ruși (RDK), un alt grup paramilitar.

Luna trecută, cele două grupuri au efectuat una dintre cele mai semnificative incursiuni – vizând orașele de frontieră Shebekino și Grayvoron, de când președintele rus Vladimir Putin a lansat o invazie la scară largă în Ucraina în februarie 2022.