‘Chiar înainte de a izbucni acest scandal, Murdoch intenţiona să demisioneze din funcţia de director general în favoarea lui Chase Carey, director operaţional al grupului’, scrie ziarul în ediţia sa electronică, citând surse familiare dosarului.

Rupert Murdoch are 80 de ani. ‘În virtutea acestui scenariu, Rupert Murdoch rămâne preşedinte’, a adăugat ziarul, deţinut de News Corp.

‘O astfel de schimbare – luată în calcul de peste un an, potrivit unei surse apropiate dosarului – ar avea fără îndoială un efect redus asupra grupului de la o zi la alta, însă ar avea o importanţă simbolică enormă’, a estimat autorul articolului.

Rupert Murdoch, unul dintre cei mai puternici magnaţi de presă din lume, urmează să de explicaţii marţi în faţa aleşilor britanici. El este convocat în faţa celor zece deputaţi membri ai comisiei de mass-media din Camera Comunelor împreună cu fiul său James, 38 de ani, şi protejata lui, Rebeca Brooks, 43 de ani, denumită ‘regina tabloidelor’, pentru a da explicaţii în scandalul interceptărilor convorbirilor telefonice efectuate ani de zile de publicaţia News of the World.

SURSA: Agerpres