Ford a inaugurat ieri, 22 ianuarie, Centrul de Cercetare şi Inovaţie de la Palo Alto, sporindu-şi astfel echipa globală de cercetare şi accelerând planurile companiei în conectivitate, mobilitate, vehicule autonome, satisfacţia clienţilor şi Big Data.

Noul Centru de Cercetare şi Inovaţie de la Palo Alto se alătură reţelei globale Ford de centre de cercetare şi inovaţie, respectiv: Dearborn, Michigan, care pune accentul pe sisteme electronice avansate, interfaţa om-maşină, ştiinţa materialelor, Big Data şi date analitice; Aachen, Germania, care se concentrează pe cercetarea de ultimă generaţie în domeniul grupurilor motopropulsoare, tehnologiilor de asistare a şoferului şi sistemelor de siguranţă activă.

Cu noua unitate de la Palo Alto, unde vor lucra 125 de cercetători, ingineri şi oameni de ştiinţă, Ford estimează că până la sfârşitul anului,va avea unul din cele mai mari centre de cercetare în domeniul auto din Silicon Valley. Situată la Stanford Research Park, unitatea sporește şi amprenta geografică a Ford în Silicon Valley – o altă extindere fiind planificată în viitorul apropiat. Ford a deschis primul său centru în Silicon Valley în anul 2012.

Noul centru de cercetare va fi condus de Dragoş Măciucă, un inginer care a venit la Ford de la Apple, cu experienţă în produse electronice de consum, fabricarea semiconductorilor, produse aerospaţiale şi auto. În calitate de lider tehnic pentru inovaţie, Dragoș Măciucă are o vastă experienţă în Silicon Valley, în consultanţă pentru firmele nou înfiinţate, dezvoltarea şi comercializarea de produse, colaborarea cu universităţile şi conducerea unor echipe multifuncţionale. Dragoș Măciucă are un doctorat în Inginerie Mecanică la University of California Berkeley şi un  MBA la Haas School of Business.

Te-ar putea interesa și: