Serghei Bulgac, câştiguri de aproape 2 milioane de euro în 2020

Directorul general al operatorului de telecomunicaţii al celor de la Digi, Serghei Bulgac, a dat marea lovitură în 2020. A câştigat aproape două milioane de euro anul trecut. Mai exact, este vorba despre o remuneraţie totală, formată dintr-un pachet fix, dar şi unul variabil, de 1,59 mil. euro. Trebuie precizat că veniturile sunt influențate de existența unor performanțe. Compania a avut creștere de venituri, creștere de abonați și a făcut profit.

Este cea mai mare remuneraţie pentru o persoană din conducerea unei companii din România, conform raportului pe 2020 al Digi, publicat de către cei de la Bursa de la Bucureşti.

Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications NV a realizat în 2020 un profit net de 16,35 milioane euro, de două ori şi jumătate mai mic faţă de 2019 (40,58 milioane euro), în timp ce veniturile au crescut cu 8%, la 1,28 miliarde euro, de la 1,18 miliarde euro în 2019. România şi Spania sunt principalii contribuabili la creşterea globală a grupului.

Grupul a investit în total 371 milioane de euro, în 2020, pentru dezvoltarea reţelelor, în principal în România, Spania şi Ungaria, urmărind consolidarea şi extinderea reţelei de comunicaţii mobile 4G şi 5G şi a infrastructurii de fibră optică.

În consecință, Consiliul de Administraţie Digi Communications propune în acest an dividende de 70,67 milioane lei, în creştere faţă de anul trecut.

Astfel, Serghei Bulgac a raporatat o remuneraţie variabilă de 1,21 mil. euro, reprezentând 76% din remuneraţia totală, restul fiind cea fixă.

Bulgac nu este singurul şef din Digi care a dat lovitura în 2020. Majoritatea celor cu funcţii de conducere au câştigat sume fabuloase, conform aceluiaşi raport.

Cel care îl secondează pe Bulgac este Marius Cătălin Vărzaru, general manager Digi Spania. Acesta a pus mâna pe aproape 1.350.000, sumă totală,  Spania fiind cea mai perfomantă piață a grupului. Digi Spania a intrat în top 5 cei mai importanți operatori de telefonie mobilă de pe piața iberică.

Podiumul a fost prins şi de către Valentin Popoviciu, care este administrator executiv. Popoviciu a încasat puţin peste un milion de euro de la această companie, în anul 2020.