Câteva sute de persoane protestează, marţi, din nou în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, faţă de restricţiile impuse de Guvern. Oamenii au steaguri tricolore, vuvuzele și afişe cu mesaje împotriva guvernanţilor. Cei mai mulţi cer libertate şi au pornit în marş.

În Bucureşti, aproxmativ 200 de persoane s-au strâns în Piaţa Universităţi şi au pornit în marş către sediul MAI. Protestatarii au steaguri tricolore, vuvuzele şi fluiere şi scandează ”Libertate”.

”Jos Guvernul”, Ne-am trezit”, Abogaţi Legea 55” sunt doar câteva dintre solicitările protestatarilor.

De la sediul MAI, manifestanţii vor porni către Paţa Victoriei. Unii dintre participanţi au mască de protecţie, în timp ce alții nu au sau o poartă incorect. Protestatarii reclamă dictatura medicală.

”Libertate, te iubim. Ori învingem, ori murim”, ”Jos dictatura”, ”Jos cu starea de alertă” se scandează pe străzile Capitalei.

Protestatarii cer demisia lui Raed Arafat. Proteste similare au loc în mai multe oraşe ale ţării. La Buzău, aproximativ 40 de persoane s-au strâns în Piaţa Dacia şi apoi au pornit în marş către Prefectură. La Constanţa la protest participă aproximativ o sută de persoane, pentru a treia zi consecutiv. Câteva zeci de persoane protesteză şi la Galaţi, iar în buzunarul unui băiat de 13 ani jndarmii au găsit un briceag. Totuși, în toate orașele, numărul participanţilor este mult mai mic decât luni seară.

Proteste în toată țara

Sute de persoane au protestat, luni, în Bucureşti şi în marile oraşe din România. Acestea se revoltă împotriva noilor restricţii impuse de de la Palatul Victoria. ”Libertate, te iubim” se scandează pe străzi, informează news.ro.

În Bucureşti, protestatarii s-au strâns în Piaţa Universităţii. Jandarmii au intervenit, ridicând un protestatar care a refuzat să poarte mască, a refuzat să se legtimeze şi a devenit recalcitrant. ”Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecţie, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze.

A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii şi a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoţi la secţia de poliţie, în vederea stabilirii identităţii, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor şi a lovit cu picioarele. Prin urmare, a fost reţinut şi condus la secţia de poliţie, pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a transmis Jandarmeria Bucureşti. Proteste similare au avut loc în mai multe dintre marile oraşe.