Românii care vor rămâne fără pensii! Se dă lege. Ce se va interzice

Luni a fost prezentat, în ședința Biroului Politic Național al PNL, proiectul care se află în pregătire şi care reglementează situaţia cumulului pensiei cu salariul.

În acest context, fostul premier Ludovic Orban a afirmat că în şedinţa respectivă a fost o discuţie cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi a fost prezentat proiectul de lege care se află în pregătire care să reglementeze situaţia cumulului pensiei cu salariul.

„În privinţa cumulului pensiei cu salariul, chiar am avut o discuţie în cadrul Biroului Politic Naţional, cu doamna ministru Raluca Turcan. Noi am prezentat proiectul care se află în pregătire care să reglementeze situaţia cumulului pensiei cu salariul. În principiu nu va mai permite cumularea pensiei din sistemul public cu salariul din sistemul public. Când va fi gata, va fi prezentat acest proiect”, a declarat Ludovic Orban, luni la Parlament.

Motivul pentru care Adrian Păduraru a fost numit secretar de stat

Chestionat prin ce s-a remarcat Adrian Păduraru pentru a fi numit secretar de stat la MAI, liderul PNL a răspuns: „Este un om cu o carieră în cadrul structurilor din Ministerul Afacerilor Interne, este un om care cunoaşte problematica din cadrul MAI şi va putea să gireze această funcţie”.

Salariul din sistemul public nu se va mai cumula cu pensia

Ulterior, Orban a fost întrebat dacă e în regulă să fie prezentat un proiect privind situaţia cumulului pensiei cu salariul şi în acelaşi timp să fie propuşi oameni care să beneficieze şi de pensie şi de salariu.

„Oricine, odată cu adoptarea Legii, va trebui să respecte legea. Principiul îl susţinem prin proiectul de lege, iar punctul nostru de vedere aşa după cum am anunţat deja nu va mai permite posibilitatea cumulului salariului din sistemul public cu pensia”, spune fostul premier al României.