Este interzis! Amenzi de 10.000 de lei dacă faceți asta. Toți românii trebuie să știe

Directorul Parcului Național Munții Măcinului a povestit că patru persoane au fost amendate după ce au fost prinse culegând ghiocei dintr-o zonă procedată. Deși s-a ajuns la concluzia că șașe persoane au fost responsabile pentru ruperea ghioceilor, doar patru dintre ei au primit o amendă în valoare de  5.000 de lei, ceilalți doi sunt în proces de identificare.

Viorel Roșca precizează că persoanele în cauză au luat 1.500 de ghiocei, unii dintre ei cu bulb, lucru ce nu mai permite creștere altor ghiocei. El mai precizează că ghioceii luați fac parte dintr-o specie deosebită, care  are frunzele îndoite. Florile din această specie rezistă în condiții climatice dure.

“Ne confruntăm cu astfel de situații în care oamenii nu vin să se relaxeze, ci să distrugă flora atât de deosebită din Munții Măcinului.

Au fost identificate șase persoane de către echipele care au venit cu premeditare în Parcul Național Măcin pentru a culege ilegal ghiocei, o specie deosebită. Este vorba despre ghiocelul cu frunze îndoite, care poate rezista în condiții climatice dure.

Au luat 1.500 de ghiocei, unii cu bulb, ceea ce nu mai permite creșterea altora în loc.

Patru au fost sancționați cu amendă de 5.000 de lei. Pe ceilalți doi încă încercăm să îi identificăm.

Unii au ajuns să vadă ghioceii ca pe o sursă materială. Prin astfel de fapte, însă, pierdem toți pentru că, luați cu bulb, acești ghiocei nu mai apar, acest proces pe care natura îl creează în mii de ani devine ireversibil”, a declarat Viorel Roșca.

Ce amenzi se dau pentru această faptă

Amintim că persoanele fizice care rup ghioceii din această zonă riscă o amendă între 5.000 și 10.000 în timp ce persoanele juridice riscă o amendă de până la 60.000 de lei.