Din Raportul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august se poate observa că ministrul de Interne de la acea dată, Carmen Dan, care se afla atunci în concediu, s-a întors la birou şi a preluat comanda operaţiunilor în jurul orei 12:00. Carmen Dan ar fi preluat comanda de la Nucu Marin, secretar de stat în cadrul MAI, şi, din acel moment, ordinele au fost transmise prin intermediul lui Mihai Valeriu, subsecretar de stat în cadrul MAI, notează HotNews.

Raportul prezintă detaliat misiunile, unitățile efective deplasate în zona Pieței Victoria și desfășurarea evenimentelor pe ore și minute.

Potrivit unor surse din interiorul DIICOT, subsecretarul de stat Mihai Valeriu ar fi ţinut permanent legătura cu Liviu Dragnea, preşedinte al PSD la acea dată, şi cu liderii huliganilor. Această informaţie nu face parte din raportul care a fost desecretizat joi.

Marcel Vela, ministru de Interne în Guvernul Orban, a precizat, joi, că Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 a fost desecretizat. DIICOT a luat act de declasificarea raportului, care poate fi folosit acum în cercetarea penală și care va putea fi făcut public la finalul anchetei procurorilor, a mai declarat ministrul.

Te-ar putea interesa și: