În acest an, importurile de laptopuri au atins un maxim istoric, ca urmare a pandemiei şi a faptului că mulţi oameni au fost nevoiţi să lucreze sau să studieze de acasă, transmite agerpres.ro

Țările europene cu cea mai mare creştere a importurilor

Cele mai mari importuri extracomunitare, respectiv 90%, au provenit din China: 14,4 miliarde de euro în primele şapte luni ale acestui an, faţă de 12,1 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut.

România şi Danemarca au fost ţările europene cu cea mai mare creştere a importurilor, 38% în cazul fiecăreia.

Au existat nouă ţări în care importurile au crescut cu 20% – 30% şi alte nouă în care importurile au crescut cu 10% – 20%. În şase ţări, creşterea a fost între 2% şi 10%, în timp ce doar în Estonia importurile au scăzut uşor.

„Este foarte important ca un consumator să ştie că la achiziţionarea unui produs electronic acesta beneficiază de o garanţie legală de minim doi ani. Totodată, unii agenţi economici pot oferi consumatorilor gratuit sau contra unei sume şi o garanţie comercială.

În condiţiile în care produsul nu arată sau nu funcţionează conform descrierii puteţi solicita repararea sau înlocuirea lui fără a necesita costuri suplimentare, responsabilitatea fiind în sarcina vânzătorului. Solicitaţi întotdeauna
bonul fiscal, fiind un document care va poate ajuta să depuneţi sesizări eficiente”, a afirmat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons.

Un laptop ieftin bun pentru orice

HP Pavilion Gaming 15 este unul dintre cele mai bune laptopuri pe care le poți alege dacă vrei să ai un compromis între un laptop perfect pentru gaming, dar și unul care te va ajuta la birou sau la școala, fără să plătești totuși un preț ridicat.

Doar tastatura verde strălucitoare te face să remarci faptul că laptopul HP Pavilion Gaming de 15,6 inci nu este doar un computer normal de dimensiuni medii. Mai există câteva orificii de ventilare destul de mari în spate, dar în caz contrar șasiul este destul de uniform și complet negru, cu excepția unei ușoare nuanțe verzi a siglei HP de pe capac. În plus, HP poate schimba tastele verzi cu unele albe și atunci laptopul nu va ieși deloc în evidență. Cel puțin nu până nu începi să te joci pe el.

HP Pavilion Gaming 15 vine cu GPU-uri NVIDIA, de la GeForce GTX 1050 până la GeForce GTX 1660 Ti, alături de procesor Intel Core i7-9750H. Combinația este suficient de puternică pentru a face față tuturor jocurilor triple-A moderne.

HP a echipat acest laptop cu un SSD Samsung PM981 de 256 GB, care rămâne una dintre cele mai rapide unități PCIe NVMe de pe piață.

HP Pavilion Gaming 15 are, așa cum sugerează și numele său, un ecran de 15,6 inci. Panoul IPS funcționează nativ la 1920×1080 și are o rată de reîmprospătare de 144 Hz. În comparație cu alte laptopuri, ecranul poate fi extrem de luminos. HP Pavilion Gaming 15 este utilizabil în aer liber, dar numai atunci când lumina directă a soarelui nu strălucește direct pe el. Afișajul mat difuzează frumos reflexiile, dar nu poate deveni suficient de luminos pentru a depăși luminozitatea soarelui, făcându-l să pară spălat și greu de citit. Pe scurt, îți recomandăm să folosești dispozitivul la umbră, acolo unde este posibil.