Vineri, 2 aprilie, România va primi încă 432.000 doze de vaccin împotriva COVID-19. Serul este produs de compania AstraZeneca, iar dozele vor ajunge la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Potrivit unui comunicat al CNCAV (Comitetului naţional pentru coordonarea activităţilor privind vaccinarea anti-COVID), transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Cea mai mare tranşă AstraZeneca de până acum primită de România

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Până în prezent, conform CNCAV, în România au fost recepţionate 888.400 de doze produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 359.680 de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin.

Cantitatea livrată României este cea mai mare de până acum, iar alocarea viitoarelor doze de vaccin se va realiza conform calendarului pus la dispoziţie de firma producătoare, menţionează CNCAV.

Precedenta tranşă de vaccin anti-COVID a ajuns în ţara noastră luni, 29 martie

Ultima tranşă de vaccin împotriva COVID-19 care a ajuns în România a fost cea de luni şi a fost compusă din 345.150 de doze produse de Pfizer/BioNTech.

Vaccinurile au fost livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, potrivit unei informări făcute de CNCAV la finalul săptămânii trecute.

Respectivele doze de vaccin Pfizer au fost împărţite apoi după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 113.490 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 46.800 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 53.820 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 39.780 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 38.610 doze.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.