Frank Timiș este un român care derulează afaceri în Africa. Compania sa Timis Corporation şi-a vândut participaţia anul trecut de 30% deţinută în cadrul a două blocuri de explorare petrolieră offshore la mare adâncime din Senegal către British Petroleum (BP) pentru peste 150 mil. euro, potrivit unor surse citate de mai multe publicaţii africane. Firma lui Timiş a concesionat de la statul senegalez 90% din blocurile de explorare a gazelor naturale denumite Saint-Louis şi Cayar încă din 2012. Doi ani mai târziu, în august 2014, omul de afaceri a vândut 60% din participaţie americanilor de la Kosmos Energy. Tranzacţia a fost evaluată de presa africană la circa 300 mil. euro. În decembrie 2016, BP a cumpărat de la Kosmos Energy drepturile de operare pentru 32,49% din cele două blocuri senegaleze. Omul de afaceri are o avere de peste un miliard de euro. 

Jenny Paulson, fostă Zaharia, este cea mai bogată româncă din lume. Ea este soţia miliardarului american John Paulson. Nu se cunosc prea multe informaţii din timpul în care aceasta a trăit în România.  Ea a renunţat la cetăţenia română atunci când a fost naturalizată în SUA, iar din anul 2000 este căsătorită cu  John Paulson, miliardar care controlează compania  Paulson & Co şi cu care are două fete, Giselle şi Danielle. Jenny Zaharia a fost asistenta personală a lui John, iar de când s-au căsătorit, apare rareori în public şi atunci la evenimente caritabile. John Paulson are o avere de 6,2 miliarde de dolari.

 

Anastasia Soare este supranumită regina sprâncenelor. Ea câştigă prin compania ei Anastasia Beverly Hills peste 340 de milioane de dolari anual. Averea ei este estimată de revista americană Forbes între 1,5 şi 2 miliarde de dolari.
Anastasia Soare are trei saloane în Bucureşti: Radisson, Dorobanţi, Băneasa şi unul în Constanţa. Produsele Anastasiei sunt găsite spre vânzare în saloane.

Daniel Dines este director general al firmei UiPath. De la un apartament din Delea Veche unde erau zece oameni a ajuns la 560 de angajaţi la nivel global. Compania a atras în ultimul an investiţii şi finanţări de sute de milioane de euro. Printre fondurile de investiţii care văd creşterea din următorii ani a firmei româneşti se numără şi acţionari ai Google, Facebook sau Dropbox. Valoarea companiei – care ar putea ajunge să aibă la sfârșitul acestui an 1.500 de clienți globali – va depăși cinci miliarde de euro în următorii ani, spun fondatorii.