Potrivit unui comunicat al companiei, Hayes este rezident în România din 1995, fiind director de investiţii la Fondul Româno-American de Investiţii şi finalizând cu succes patru privatizări.

Totodată, Michael Williams, co-fondator al McLeod-Williams Corp, o companie minieră din Vancouver, a fost numit preşedinte al board-ului Roman Copper’s, iar Stacy Quinney – vicepreşedinte al Roman Copper.

Conducerea Roman Copper a solicitat o întâlnire cu oficiali ai Guvernului, inclusiv cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi cu ministrul Economiei, Lucian Bode, pentru a clarifica circumstanţele şi neînţelegerile care au apărut în timpul negocierilor contractului de achiziţionare a Cupru Min, de vineri.

Conform comunicatului, Roman Copper doreşte să explice premierului Mihai Răzvan Ungureanu şi ministrului Lucian Bode circumstanţele ultimelor negocieri, mai ales că ministrul Economiei nu a participat direct la negocieri. Roman Copper consideră că o astfel de oportunitate este crucială pentru succesul uneia dintre cele mai importante privatizări din România, din acest an.
Reprezentanţii companiei canadiene Roman Copper au afirmat marțea trecută că au acceptat toate condiţiile puse de statul român pentru privatizarea Cupru Min, chiar şi pe cele neincluse în caietul de sarcini pentru privatizare, şi și-au exprimat încrederea că privatizarea poate fi încheiată. Însă, la finalul negocierilor de vineri, Lucian Bode a anunțat că licitaţia pentru vânzarea acţiunilor Cupru Min a fost anulată, pentru că autorităţile române nu au renunţat la clauze în contractul de privatizare cu Roman Copper Corp. Canada.
”Statul nu a vrut să renunţe la trei clauze – publicarea contractului, constituirea unui depozit colateral de 32,27 milioane euro drept garanţii pentru investiţiile de mediu şi plata integrală a sumei la 30 de zile după avizul acordat şi obţinerea autorizaţiei integrate de mediu, care sunt clauze suspensive în contract”, a spus ministrul Economiei, care a mai subliniat atunci că ”situația creată” va fi analizată, iar privatizarea reluată.
 Premierul Mihai Răzvan Ungureanu, care caracterizase anterior privatizarea drept efect al credibilităţii Guvernului şi al “febrei unei frenezii economice”, încă mai spera vineri seară că negocierile se vor încheia ”cu bine”, precizând că ”statul are clauze la care nu va renunţa cu niciun chip”.
La 26 martie, Roman Copper Corp. Canada a fost declarată câştigătoare a licitaţiei organizată pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la societatea Cupru Min SA Abrud (centru-vest), la preţul de 200,772 milioane de euro. Preţul de pornire a fost de 57,363 milioane euro.
La licitaţia cu strigare pentru vânzarea pachetului integral de acţiuni al Cupru Min s-au înscris alte trei companii, respectiv Oz Minerals (Australia), Dundee Holding BV (Olanda) şi Ellatzite Med Ad din Bulgaria, ultima fiind descalificată. Roman Copper este o firmă înfiinţată special, la finele anului 2011, pentru preluarea Cupru Min de către Bayfront Capital Partners din Toronto (Canada), companie de investment banking, care oferă servicii de consultanţă pentru finanţare corporatistă, restructurare financiară şi în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor.
Zăcământul Cupru Min are circa 800 milioane tone minereu, o cantitate foarte mare, dar cu o concentraţie foarte mică de cupru în minereu, de 0,3%. Potrivit premierului Ungureanu, o concentraţie atât de mică face necesară existenţa unei tehnologii foarte bune pentru a se putea obţine profit din exploatarea la suprafaţă a zăcământului. Preţul cuprului a crescut constant în ultima perioadă, ajungând în prezent la cotaţii de 8.500 de dolari pe tonă, ceea ce ridică valoarea zăcământului Cupru Min la 17 miliarde de dolari.