Robert Turcescu a semnat contractul cu postul de televiziune B1 Tv pentru o nouă emisiune. „Voi avea deplină libertate editorială”, ne-a spus jurnalistul.

Emisiunea este un talk-show care va fi difuzat în fiecare seară de luni până joi, între orele 20.00 şi 21.00, chiar înaintea emisiunii „Naşul”, moderate de Radu Moraru. 

Noua producţie, care se va numi „100% cu Robert Turcescu”, păstrându-se astfel numele deja consacrat, urmează să apară pe sticlă începând cu finalul acestei luni. Emisiunea va fi un talk-show pe teme de actualitate, care va păstra formatul pe care jurnalistul l-a consacrat la Realitatea TV.

În ceea ce-i priveşte pe „cei care ar putea ridica din sprâncene şi s-ar dovedi maliţioşi” cu privire la alegerea sa, Robert Turceîi invită la „un exerciţiu de imaginaţie”.

„Atunci când am fost la Realitatea, am fost acuzat că m-am asociat cu mogulul pentru a-l critica pe Băsescu. Dacă m-aş fi dus la Antena, ar fi spus că am mers în tabăra lui Felix. Atunci când s-a pus problema numirii mele la şefia TVR, au fost voci care au spus că aceasta este o sinecură, o răsplată care mi se aduce pentru serviciile pe care le-aş fi adus conducerii ţării”, ne-a declarat jurnalistul.

El spune că singura judecată care contează este cea a publicului telespectator. „Nu ţin să obţin o ciozvârtă de rating”, adaugă Robert Turcescu, care subliniază că emisiunea sa va păstra un echilibru, „atât cât poate fi el păstat în contextul actual”.

Jurnalistul subliniază că, prin contractul semnat între casa lui de producţie şi Bobby Păunescu, acţionarul majoritar al postului de televiziune B1, a obţinut „deplina liberate editorială”, în sensul că atât alegerea temelor emisiunii, cât şi a invitaţilor îi aparţin în exclusivitate, „fără niciun fel de imixtiune din partea conducerii postului”.

  • Robert Turcescu va fi prezent astăzi, începând cu ora 16.00, la emisiunea „Evenimentele zilei”, de la postul B1 Tv, moderată de Alina Stancu.

În urmă cu o lună, Robert Turcescu anunţa că a decis să părăsească trustul lui Sorin Ovidiu Vîntu. „De vină sunt mogulii”, ne-a declarat atunci jurnalistul. „Da, azi, o dată cu apariţia acestor rânduri, anunţ public că plec din Realitatea Media privind făra mânie înapoi, deşi se poartă de ani buni scandalul public şi aruncatul cu lături”, scria Turcescu pe blogul personal.