Compania a mai primit 148 de comenzi pentru elicoptere ușoare bimotoare din familia H135/ H145 și 15 comenzi pentru noua generație H160. La finalul anului trecut, caietul de comenzi crescuse la 717 elicoptere.

“Performanța comercială înregistrată în 2018 demonstrează capacitatea pe care compania a dezvoltat-o în timp de a naviga într-un mediu care se menține dificil. Chiar dacă piața globală a serviciilor civile și mixte rămâne la un nivel scăzut, am reușit să ne menținem poziția de lider mondial datorită portofoliului vast și modern de produse și servicii, precum și prezenței noastre internaționale. Între timp, am crescut cota de piață în domeniul militar prin contracte majore cu importante forțe armate, cu soluții performante. Aceste tendințe pozitive ne pun la dispoziție mijloacele pentru a progresa și pentru a continua transformarea companiei, punând inovația și fidelitatea clienților în centrul preocupărilor noastre”, a spus Bruno Even, director general Airbus Helicopters.

În 2018, Airbus Helicopters a livrat primul elicopter H135 din totalul de 100 elicoptere pentru China la Qingdao, unde se află o linie de asamblare finală care va permite să adresăm cererea în creștere de elicoptere civile și mixte a Chinei. Între timp, Serviciul Guvernamental de Aviație din Hong Kong a recepționat primul elicopter H175 în configurație servicii civile.

Anul trecut a fost unul de succes și pentru familia Super Puma care și-a demonstrat versatilitatea fiind selectată pentru importante campanii militare și atrăgând atenția unor clienți noi din zona serviciilor civile și mixte cu modelul H225 reconfigurat față de varianta inițială utilizată pentru misiuni de transport offshore.

În ceea ce priveşte modelul NH90, Qatar a comandat 28 de elicoptere și Spania a anunțat oficial că va achiziționa un lot suplimentar de 23 de aparate.

Alte progrese notabile în 2018 au înregistrat programe precum demonstratorul tehnologic cu propulsie electrică (electric Vertical Take-Off and Landing – eVTOL) CityAirbus, care a fost pus sub tensiune și testat la sol, urmând ca în 2019 să aibă loc primul zbor. Primul H160 în configurație de serie a demarat testele de zbor în 2018, în timp ce demonstratorul sistemului de drone VSR700 a făcut primele zboruri autonome la finalul anului.

Airbus este unul din cei mai mari jucători în domeniul aeronautic, al spațiului și serviciilor conexe. În 2017, compania a generat venituri de 67 de miliarde de euro și a angajat aproximativ 129.000 de oameni. Airbus oferă cea mai complexă gamă de aeronave de pasageri, cu o capacitate de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus este, de asemenea, lider european în ceea ce privește avioanele cisternă, cele de luptă, de transport și pentru alte misiuni, precum și una dintre cele mai mari companii spațiale din lume. În domeniul elicopterelor, Airbus oferă soluții civile și militare la nivel mondial.