Platforma financiară Revolut a raportat recent pierderi mai mult decât triple pentru 2019, o nouă dovadă a presiunilor cu care se confruntau firmele din domeniul tehnologiei financiare (fintech) înainte de pandemia de coronavirus (COVID-19), potrivit Agerpres.

În 2019, Revolut a înregistrat pierderi înainte de taxe de 107 milioane de lire sterline, comparativ cu 33 milioane de lire sterline în anul precedent. Oficialii Revolut au explicat că pierderile au crescut anul trecut după ce costurile aproape s-au triplat, la 270 milioane de lire sterline, în urma investiţiilor în produsele companiei.

În schimb, veniturile au urcat cu 180% anul trecut, la 163 milioane de lire sterline, în timp ce numărul clienţilor pe segmentul de retail a urcat la zece milioane, de la 3,5 milioane. Pe plan global, firmele din domeniul tehnologiei financiare au fost forţate să-şi reducă costurile şi unele nu au reuşit să obţină finanţare, de când a izbucnit pandemia. Revolut a anunţat că reduce cheltuielile şi menţine un control strâns al costurilor, după ce consumatorii au cheltuit mai puţin în străinătate.

„În pofida actualelor dificultăţi economice, ne concentrăm în continuare pe obiectivul nostru de a ajunge profitabili”, a afirmat directorul general Nik Storonsky, cel care a înfiinţat compania.

Revolut s-a lansat în 2015 cu misiunea de a construi o super-aplicaţie financiară prin care utilizatorii să poată gestiona toate aspectele care ţin de viaţa lor financiară. În patru ani, compania a atras peste 10 milioane de utilizatori, a obţinut investiţii în valoare totală de peste 800 milioane de dolari, iar acum are 2.000 de angajaţi la nivel global.

Revolut își menține valoarea estimată de 5,5 miliarde de dolari, la care s-a realizat investiția din februarie. În cei 5 ani de existență, compania se apropie de investiții totale de 1 miliard de dolari. Startup-ul fintech a fost fondat în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko. Revolut spune că are în prezent circa 12 milioane de utilizatori la nivel internațional, din care 1 milion numai în România.